İYİ Parti'de CHP ile işbirliği bölünmesi

İYİ Parti'de CHP ile işbirliği bölünmesi
İYİ Parti'de ve CHP'de gözler bugün “iş birliği” teklifinin görüşüleceği GİK toplantısında. Bugün saat 15.00’te yapılacak toplantı öncesi kulisler hareketli. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, "GİK üyelerinin bir kısmı 'İttifaksız seçim kararını alalı 2 ay oldu. Kararımızın arkasında duralım' diyor. Bir kısmı ise İstanbul ve Ankara’da işbirliği kapısının açılmasını istiyor." diye yazdı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “işbirliği” teklif etmesinin ardından gözler bugün saat 15.00’te toplanacak İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında olacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i partisinin genel merkezinde ziyaret etmişti. Kritik buluşma yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmenin 1 saat 15 dakikalık bölümü kurmayların eşliğinde gerçekleşti. Akşener ve Özel, 10 dakika da baş başa görüştüler. Özel, Akşener’e 31 Mart seçimlerinde “bazı yerlerde” iş birliği önererek, “81 ilde aday çıkarma kararlarının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, iki partiden heyetlerin birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılamayacağını” sordu. Akşener, konuyu pazartesi günü toplanacak Genel İdare Kurulu’nda (GİK) değerlendireceklerini söyledi.

İyi Parti kulisleri, kurmayların arasında olumlu düşünen de iş birliği istemeyen de olduğunu söylüyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi de "İYİ Parti cephesinde durum ne? Ne bekleniyor?" diye yazdı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İYİ Parti’nin en yüksek karar organı olan Genel İdare Kurulu da seçimlere tek başına girme kararı almıştı. Bahadır Erdem ve Faruk Köylüoğlu sırf bu nedenle partiden istifa etmişlerdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meral Akşener’i ziyaret ederek seçimlerde işbirliği yapma teklifini iletti. Akşener, hayır biz ittifak yapmayacağız. Bu kararımızı ben tüm kamuoyuna ilan ettim. Hatta bu konuda diğer liderlere de çağrı yaptım, demedi. Genel İdare Kurulu’nun ittifaksız seçim kararı olduğunu belirtti, GİK’i toplayacağını, orada bu karar değişirse CHP’nin teklifini değerlendirebileceklerini söyledi. GİK kararında ısrar ederse yapacak bir şey olmadığını ifade etti.

Herkes biliyor ki CHP’nin İstanbul ve Ankara’yı kazanmak için İYİ Parti’nin desteğine ihtiyacı var. O nedenle Özgür Özel’in, Ekrem İmamoğlu’nun, Mansur Yavaş’ın gözleri İYİ Parti’nin üzerinde olacak. Sadece gözleri değil, elleri de İYİ Parti’nin içinde olacak. İstanbul ve Ankara’da seçim işbirliği kararının çıkması için çalışacaklar.

PEKİ İYİ Parti cephesinde durum ne? Ne bekleniyor?

GİK üyelerinin bir kısmı “İttifaksız seçim kararını alalı 2 ay oldu. “Kararımızın arkasında duralım” diyor. Bir kısmı ise İstanbul ve Ankara’da işbirliği kapısının açılmasını istiyor.

Burada elbette ki Akşener’in tavrı belirleyici olacak. Akşener kararın değiştirilmesi yönünde çaba gösterirse kapı aralanabilir. Yoksa ittifak teklifi rafa kaldırılır. O nedenle İYİ Parti GİK toplantısının sonucunu beklemek gerekiyor.

İYİ Parti’nin kararı yerel seçimlerin kaderi açısından etkili olacak. Ama aslında İYİ Parti ve zikzakları nedeniyle güvenilirliği iyice yıpranan Meral Akşener kendi siyasi kaderlerini belirleyecek bir karar alacaklar.

Son yaşananlara bakınca, söz konusu İYİ Parti olunca bir kez düşünmek gerekiyor. Ama söz konusu Meral Akşener olunca iki kez düşünmek gerekiyor." (Kısa Dalga)

Politika