İYİ Parti Milletvekili Nimet Özdemir istifa etti

İYİ Parti Milletvekili Nimet Özdemir istifa etti
İYİ Parti Milletvekili Nimet Özdemir partisinden istifa etti. 11 milletvekili istifa etti, 1 milletvekili ihraç edildi. Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü.

Kısa Dalga - İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden, 'gönül bağının koptuğu" gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu. Özdemir, Meclis'teki çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, "Benim için önemli olan; değerlerimden, inançlarımdan vazgeçmeden bunları savunmak. Bundan sonraki Vekillik hayatımda bu ilkeler doğrultusunda tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bana oy verenleri utandırmayacağım" ifadelerini kullandı.

'Bütün Türkiye’nin Vekili olduğumun bilincindeyim'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdemir, şunları kaydetti:

"Kamuoyuna;

Siyasi hayatımın başlangıç noktası ve inandığım değerler uğruna büyük mücadele verdiğim İYİ Parti’den, gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım.

Bir Vekil olarak, sadece beni seçenlerin, seçim bölgemdeki vatandaşlarımızın değil, bütün Türkiye’nin Vekili olduğumun bilincindeyim.

Seçim kampanyamı; Yetiştirme Yurtlarından çıkan kız çocuklarımız, hem anne hem baba olmak zorunda olan kadınlarımız, engellilerimiz ve sahipsiz hayvanlarımıza çare olacak mücadele için girdiğimi, bu vesileyle de Vekilliği kazandığımı biliyorum.

Sözünü verdiğim dört başlık başta olmak üzere, vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çare olmak adına çalışmalarıma devam edeceğimden emin olun.

Benim için önemli olan; değerlerimden, inançlarımdan vazgeçmeden bunları savunmak. Bundan sonraki Vekillik hayatımda bu ilkeler doğrultusunda tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bana oy verenleri utandırmayacağım.

Saygılarımla."

Kan kaybı sürüyor

İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Ersagun Yücel, geçen günlerde partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Geçen yıl yapılan genel seçimler sonrası İyi Parti'nin 44 milletvekili bulunuyordu.

8 aylık süreçte 11 milletvekili istifa etti, 1 milletvekili ihraç edildi. Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düştü (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem