İYİ Parti, Zafer Işık’a 'tatmin edici' ceza bekliyor: AKP konuşurken Meclis'e gelmeyiz

İYİ Parti, Zafer Işık’a 'tatmin edici' ceza bekliyor: AKP konuşurken Meclis'e gelmeyiz
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Partili vekile saldıran AKP'li Zafer Işık’a 'tatmin edici' bir ceza verilmemesi durumunda, Meclis'teki bütçe görüşmelerine katılmayacaklarını söyledi.

Meclis'teki basın toplantısında konuşan İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, Meclis'teki şiddet olaylarında AKP'nin hep taraf olduğunu söyledi.

Dervişoğlu, AKP yönetiminin milletvekillerinin 'saldırıya hazır bekleyen' tutumlarına 'prim verdiğini' savunurken, "Anayasamızın 83'üncü maddesinin 2'nc, fıkrası uyarınca ağır cezayı gerektiren suçüstü hali, yasama dokunulmazlığının istisnalarından birini teşkil eder" dedi.

İYİ Partili yönetici, olayın basit bir yaralama suçu olarak tanımlanmaması gerektiğini belirterek AKP'den beklentilerini sıraladı: "Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de yapması icap eden şeylerin olduğu kanaatini taşıyoruz. AKP, milletvekilimize saldırıda bulunan kişi hakkında gerekli disiplin takibatını yapmalı, cezasız kalmasının önünü kesmelidir. Bu, kendilerinden büyük bir beklentimizdir. Yoksa biz, hiç kimseden özür falan beklemiyoruz. Bazıları özür dilemeyeceğini açıklıyor. Senden özür dilemeni bekleyen mi var? Adalet ve Kalkınma Partisi’nden beklentimiz; hem parlamento grup disiplin yönetmeliğinin gereğini yapması hem de Merkez Disiplin Kurulu’nun konu ile ilgili tatmin edici bir karar almasıdır. Aksi taktirde yapılan davranış, ödüllendirilmiş olacaktır.

'Boykot değil'

AKP’nin bu konuda doğru adım atmaması, bu elim olayla ilgili kamuoyu vicdanını tatmin edici bir karar almaması durumunda, bütçe görüşmeleri süresince AK Parti grubunun konuşmaları esnasında; İYİ Parti grubu olarak Genel Kurul salonunda bulunmayacağız. Bunun bir boykot olarak algılanmamasını hassaten istirham ediyorum. AKP yetkililerini göreve davet etmek olarak değerlendirilmesini talep ediyorum. Bu doğru uygulama yapılıncaya kadar tavrımızı sürdüreceğimizi kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum."

Ne olmuştu?

İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz dün Meclis Genel Kurulu'nda kürsüde konuşma yaparken AKP’li ve İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıkmıştı.

AKP'li Yaşar Kırkpınar'ın İYİ Partili Ümit Beyaz'a "Önüne bak" demesi üzerine çıkan tartışma bir süre devam etmiş, bunun üzerine oturuma ara verilmişti.

Bir anda ortalığın karışmasıyla AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldırmıştı.

Kavgada aldığı darbe sonucu hastaneye kaldırılan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yoğun bakımda gözetim altında tutuluyor. (Kısa Dalga)

Politika