İyi Parti'deki istifa krizi sürüyor: Nedenine ilişkin yeni iddia... Kritik isimler de yolda

İyi Parti'deki istifa krizi sürüyor: Nedenine ilişkin yeni iddia... Kritik isimler de yolda
İyi Parti'de yaşanan istifa dalgası sürerken nedenine ilişkin yeni bir iddia daba gündeme geldi. İyi Partili kaynaklar "aslında partide çatırdamanın milletvekili adaylığı için temayül yoklamasının ardından başladığını" öne sürdü.

İyi Parti'de son yaşanan milletvekili istifalarından sonra Meclis'teki sandalye sayısı 42'ye düştü.

Yerel seçimde her ilde ittifaksız aday çıkarma kararı alan İYİ Parti'de peş peşe gelen istifaların ardından ortaya bir iddia daha atıldı.

Kurmaylar, milletvekili istifalarının süreceğini ve bazı milletvekillerinin de AKP’ye geçeceğini iddia etti.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre partinin yerel seçimlere ittifaksız, “hür ve müstakil” olarak girecek olmasının istifalara gerekçe gösterildiğini söyleyen kurmaylar, “aslında partide çatırdamanın milletvekili adaylığı için temayül yoklamasının ardından başladığını” kaydetti.

Yeni istifalar gelebilir

“Milletvekili aday listelerinin partiye verilen emeğe ve siyasi donanıma değil mal varlığına göre belirlendiğini” belirten kurmaylar, bu duruma karşı çıkan partinin kurucuları ve GİK üyelerinin partiden uzaklaştırıldığını iddia etti. Cumhuriyet’e konuşan bir kurmay, “Partiye emek verenler değer görmediği için partiden uzaklaştı, bu parti tabanını da etkiledi” yorumunu yaptı. İYİ Parti’den üst düzey bir yetkili ise “Partinin emeği satılamaz. Milletvekili listelerinin satıldığı iddiası partilileri rahatsız ediyor” dedi.

Öte yandan, milletvekilleri Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Seyithan İzsiz ve Salim Ensarioğlu’nun da ilerleyen günlerde partiden istifa edeceği iddia edildi.

Gazeteci Barış Yarkadaş da 'Ankara milletvekili Yüksel Arslan’ın da istifası bekleniyor.' demişti. (Kısa Dalga)

Gündem