İYİ Parti'den Nihal Atsız alıntısına yanıt geldi: Mansur Yavaş'la ilişkili değil

İYİ Parti'den Nihal Atsız alıntısına yanıt geldi: Mansur Yavaş'la ilişkili değil
Meral Akşener'in bugünkü grup toplantısında Turancı Nihal Atsız’ın şiirinden alıntı yaptı. Akşener'in Atsız alıntısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a gönderme yaptığı şeklinde yorumlandı. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yorumların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Meral Akşener Grup Toplantısında, Nihal Atsız'dan “Kopunca bir büyük savaş/ Er tez gider, korkak yavaş/ Yüreksize akçayla aş/ Erlere meydan görünür” alıntısı yaptı.

Söz konusu alıntı milliyetçi kimliğinden dolayı Mansur Yavaş ile ilişkilendirildi.

"Siyasi manipülasyon"

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu da, yorumların gerçeği yansıtmadığını ve siyasi manipülasyon olduğunu ifade etti.

Zorlu, konuyla ilgili sosyal medya açıklamasında, "Bugün TBMM Grup Toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yapmış olduğu konuşmasında daha önce de farklı vesilelerle olduğu gibi Merhum Hüseyin Nihal Atsız’a ait bir şiirden bazı alıntılar yapılmıştır. Ancak söz konusu ifadelerin, kimi çevrelerce amaç ve bağlamından çıkarılarak kıymetli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’la ilişkilendirilmek istendiği görülmüştür. Bu iddialar tamamen gerçek dışı olup, böyle bir siyasi manipülasyonun amacına asla ulaşamayacağını önemle belirtmek isteriz. Saygılarımızla." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Gündem