İYİ Parti teşkilatlarında ittifak görüşmeleri yasaklandı

İYİ Parti teşkilatlarında ittifak görüşmeleri yasaklandı
Seçimlere "hür ve müstakil" bir şekilde girme kararı alan İYİ Parti'de Teşkilat Bakanlığından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yazı ile ittifak görüşmeleri yasaklandı.

Halk TV'nin haberine göre Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği talimatta ittifak görüşmelerini yasaklayarak, gelen tekliflerin teşkilat koordinatörlerine bildirilmesini istedi.

Kavuncu’nun teşkilatlara gönderdiği talimatta şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Başkanlarımız;

-Özellikle bugün ve önümüzdeki bir kaç günlük süre zarfında bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarından seçim ittifakı konusunda görüşme istişare vb. başlıklar altında manipülasyon ve provokasyon maksatlı bir araya gelme tekliflerinin geldiği/geleceği anlaşılmaktadır.

-Parti disiplinimizi korumak ve manipülasyona ve bilgi kirliliğine yol açmamak adına; bu tekliflerin açık ve net bir şekilde reddedilmesi ve tartışmaya bile mahal verilmemesi büyük önem taşımaktadır.

-Bu sebeple il ve ilçe başkanlıklarımıza gelen bu tekliflerin reddedilmesiyle birlikte ilgili teşkilat koordinatörümüze de durumun aktarılması önemle rica olunur.”

Söz konusu yazının, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ittifak çağrısını yenilemesinin ardından verilmesi ise dikkatlerden kaçmadı. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem