Jeofizik Mühendisleri Odası'dan Burak Çatlıoğlu: Fay yasası olsaydı yıkımlar olmayacaktı gibi bir algı yaratılması çok yanlış

Jeofizik Mühendisleri Odası'dan Burak Çatlıoğlu: Fay yasası olsaydı yıkımlar olmayacaktı gibi bir algı yaratılması çok yanlış
Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Burak Çatlıoğlu "Fay yasası olsaydı yıkımlar olmayacaktı gibi bir algı yaratılması çok yanlış" görüşünü dile getirdi.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Burak Çatlıoğlu da fay yasası tartışmasına ilişkin mesaj attı.

Çatlıoğlu fay yasası olsaydı yıkımlar olmayacaktı görüşü çok yanlış yorumunda bulunurken yüzey faylanmasına çok yakın yerlerdeki sağlam binaların ayakta kaldığını söyledi.

Çatlıoğlu şunları kaydetti:

"Fay yasası olsaydı yıkımlar olmayacaktı gibi bir algı yaratılması çok yanlış. Maraş depremlerinde bir kez daha gördük ki, fay zonu içerisinde kalan yapılardan ziyade, zemin koşulları/beton/demir kalitesi kötü olan ve denetimsiz yapılar yıkıldı."

fsjczblxwaecusl.jpeg

Deprem bilimci Ramazan Demirtaş da bugün paylaştığı mesajında "Sanki #Fayyasası çıkartılırsa binaların yıkılması ve can kaybının önüne geçileceği gibi tamamen yanlış algı yapılmaya ve karar vericiler yanlış yönlendirilmeye devam ediliyor Yüzey faylanmasından yıkılan a) Bina sayısı %<1'den b) Can kaybı binde 1'den çok az Peki bu ısrar neden?" diye sordu. (Kısa Dalga)

Gündem