Karkamış'ta hayatını kaybeden 5 yaşındaki Hasan, CHP'li vekilin yeğeniymiş

Karkamış'ta hayatını kaybeden 5 yaşındaki Hasan, CHP'li vekilin yeğeniymiş
Gaziantep'in Karkamış ilçesinde hayatını kaybeden üç kişiden biri de 5 yaşındaki Hasan Karataş'tı. Karataş'ın CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine bugün öğle saatlerine roket atılması sonucu biri çocuk üç kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı. Gaziantep Valisi Davut Gül, 'roketlerin YPG/PKK tarafından atıldığını' belirtmişti.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, şu an bir grup CHP milletvekiliyle saldırının yaşandığı Karkamış'a doğru yola çıktıklarını aktardı.

Yeğeninin oğlu Hasan'la en son geçen haftalarda Karkamış'ta bir kan davasıyla ilgili düzenlenen barış yemeğinde görüştüğünü aktaran Polat, şunları kaydetti: “Şu an çok üzgünüm. Yüreğimiz yanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Karkamış'taki bir barış yemeğinde görmüştüm Hasan'ı. Ama maalesef, 'Sınır namustur' diyoruz, sınırlarınızı koruyamazsanız, ateş gelir 5 yaşındaki çocuğu da vurur. Karnında çocuğuyla hamile kadını da vurur. Kadın öğretmenimizi de vurur."

Aslen Gaziantepli olan Polat, CHP'li milletvekilleriyle ilgili saldırının yaşandığı Karkamış'ta incelemelerde bulunacaklarını ve rapor hazırlayacaklarını söyledi. (ANKA)

Gündem