Kemal Kılıçdaroğlu: Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer

Kemal Kılıçdaroğlu: Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer
Van İl Seçim Kurulu'nun, DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan'ın kazandığı seçimde mazbatayı AKP adayına vermesine bir tepki de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu isim vermeden Erdoğan'a seslenerek "Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer. Demokrasinin ve adaletin gereğini yap kazanana mazbatasını ver!" dedi.

Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin adayının siyaset yasağını kaldıran kararın iptal edilmesi sonucu Van Büyükşehir Belediye Başkanı mazbatasının AKP adayına verilmesine karar verdi.

İl Seçim Kurulu'nun kararı tepkileri de beraberinde getirdi. DEM Parti karara itiraz hazırlığındayken pek çok siyasiden de açıklamalar gelmeye devam ediyor.

CHP'li isimler de karar tepki gösteriyor. CHP lideri Özgür Özel ve CHP'nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da bir açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı X'ten şunları yazdı:

"BOP EŞBAŞKANI ATEŞLE OYNUYORSUN!

Bu ülkenin temelleri demokrasi üzerine kuruldu. Sen değil, efendilerin gelse bunu değiştirmeyecek. Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer. Demokrasinin ve adaletin gereğini yap kazanana mazbatasını ver!

Senin şahsında arkandaki karanlık güçlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik bir hukuk Devletidir, bunu asla değiştiremeyeceksiniz!

Abdulahat Arvas sanada iki çift lafım var. Şerefli ol ve eline tutuşturdukları kağıt parçasını derhal yırt at! At ki Van'da alnı açık gezebilesin. Çocuklarının ve Van halkının yüzüne bakabilme fırsatını kaçırma!" (Kısa Dalga)

Gündem