Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerine dava açıyor

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerine dava açıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP liderine yönelik sözleri için yargıya başvuracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan’ın bugün TBMM grup toplantısında Kılıçdaroğlu hakkında sarf ettiği sözlere ilişkin açıklama yayınladı.

Çelik, cumhurbaşkanına dava açacaklarını kaydetti: “Erdoğan'ın seviyesizce ifade ettiği ‘Haysiyet fukarası, sefil, zavallı, gafil, namert, kifayetsiz, yüzsüz’ hakaret sözlerinin ve ahlak değerlerinden yoksun saldırının hesabını soracağız! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı gereğince RTE hakkında derhal dava açacağız.”

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, bugün CHP lideri için şunları söylemişti: "Özellikle SGK Genel Müdürlüğü dönemi hariç herhangi bir bilgisi, kabiliyeti olmayan CHP Genel Başkanı'nın devleti yönetmek sorumluluğu nutukları atması ise ayrı bir komedi olarak karşımıza çıkıyor. Kağıthane'yi Kağıttepe diye söyleyen kişiden bu ülkeye Cumhurbaşkanı olur mu? Söyleyeceklerimin hepsi de muhatabının sonuna kadar hak ettiği tespitlerdir. Haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Kendi devletini borsasının yükselişi üzerinden hançerlemek isteyen bir sefil, sorunmluluk lafının yanına yaklaşamaz.

Yurtdışına gittiğinde ne kadar terör örgütü destekçisi varsa onların ekmeğin yağ süren bir gafil sorumluluk lafı ile yanyana gelemez. Terör örgütü güdümündeki partiyi ülke yönetimine ortak etmek isteyen bir namert sorumluluktan sözedemez. Devraldıkları belediyelerde yapılanları yaşatmayı beceremediklerinden sorumluluk diyerek ortalıkta dolaşması kadar yüzsüzce bir tavır olamaz." (Kısa Dalga)

Gündem