Kılıçdaroğlu: HDP'nin değerli eş genel başkanlarıyla görüşeceğim

Kılıçdaroğlu: HDP'nin değerli eş genel başkanlarıyla görüşeceğim
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP'nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar" dedi.

Seçimlerin yenilenmesi kararının ardından Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim takvimi başlangıç tarihinin 18 Mart olarak belirlendiğini açıkladı.
Seçime 2 ay kala, partiler seçim hazırlıklarına başladı. Millet ittifakındaki krizin aşılmasından sonra gözler HDP'ye çevrilmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşeceğini tekrarladı. T24 yazarı Murat Sabuncu'ya konuşan CHP lideri, "HDP'nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu kangrenli yapıyı hızlıca bünyeden koparacağız

"Ülkemizde yaşanan çürümeyi ancak bir paradigma değişikliğiyle sonlandırabiliriz. Beşli çeteye tanınan imtiyazlar, devletin kasasından çalınan milyar dolarlar, kamuda yaşanan liyakatsiz atamalar, eğitim kurumlarının, üniversitelerin kimliksizleştirilmesi, topyekûn bilimden uzaklaşılması ve benzer adımlar Türkiye'yi bir felakete sürükledi.

Peşkeş çekilen ihaleler, kayırmacılık, liyakatsizlik ülkeyi uçuruma sürükledi. Deprem toplanma alanlarının bile ranta açıldığı bir ülke, felakete koşar adım gitti. Millet İttifakı'nı oluşturan değerler bütünün öncelikli amacı da bu çürümüşlüğü kesip atmak olacak. Bu kangrenli yapıyı hızlıca bünyeden koparacağız.

Nerede bu vergiler kardeşim?

Tüm bu beceriksizliklerinin nedeni liyakatsizlikleri ve kibirleridir. Hâlâ burunlarından kıl aldırmıyorlar. İçten bir özeleştiri dahi yapmıyorlar, Erdoğan bir de üstüne helallik istiyor. Nerede bu vergiler kardeşim? Bunların hepsinin hesabını teker teker soracağız. Devletin hazinesinden çalınan 418 milyarı geri alacağız.

Suikast iddiaları

Olur, böyle şeyler; önemsemiyorum. Ben terör örgütleri tarafından öldürülmek ve kimi güçler tarafından linç edilmek istenen bir siyasetçiyim. Ne yaşamış olursam olayım, bir adım geri adım atmadım. Dolayısıyla kimse de endişe etmesin. Bu türden haberlerin aynı zamanda bazı mahfillerin propaganda enstrümanı olduğunu da biliyorum. Toplumda bu tür haberler üzerinden korku, endişe yaratmaya çalışırlar; bu tür haberlerle toplumu sindirmeye çalışırlar. Kimsenin endişesi olmasın. Neyle ve kiminle tehdit ederlerse etsinler; tehdit eder görünürlerse görünsünler başaramayacaklar. İlk seçimlerde iktidarı devralacağız ve cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.

Amedspor'un isminin Amedspor olduğunu yeni mi duymuşlar

(Bursaspor - Amedspor maçı) Türkiye Futbol Federasyonu, Bursa Valiliği ve Emniyeti'nin de dahil olduğu bir ihmaller zinciri olduğu görünüyor. Gerekli soruşturmanın başlatıldığı açıklandı. Bekleyeceğiz, bakalım ne çıkacak soruşturmadan? Taraftar boyutuna ilişkin ise; bu ülkede hiç kimse hiç kimseyi hangi gerekçeyle olursa olsun, tehdit edemez… Hiç kimse hiç kimseyi geçmişte yaşanan acıların sembolleri ve failleri üzerinden tehdit edemez. K

(Bahçeli'nin Amedspor sözleri) Amedspor'un ismine gelince. Bırakın Allah aşkına; yıllar önce Türkiye Futbol Federasyonu onayladı bu ismi. Yaklaşık 10 yıldır, mücadele ettiği kümelerde yüzlerce maç oynamış, Türkiye'nin dört bir yanına deplasmana gitmiş; Türkiye'nin dört bir yanından Diyarbakır'a gelmiş takımlara ev sahipliği yapmış, Amedspor. Amedspor'un isminin Amedspor olduğunu yeni mi duymuşlar."

Politika