Kılıçdaroğlu ilk sözü vatandaşa verdi: Kasap, kağıt toplayıcı, bulaşıkçı, Geziciler...

Kılıçdaroğlu ilk sözü vatandaşa verdi: Kasap, kağıt toplayıcı, bulaşıkçı, Geziciler...
Millet'in Sesi mitinginde kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce vatandaşlar çıktı. Kılıçdaroğlu konuşmaları kalabalığın arasında dinledi. Kürsüye Gezi'de hayatını yitiren ve Gezi davasında tutuklananların aileleri çıktığında 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasının onanmasının ardından Bursa'dan İstanbul'la kaydırılan CHP'nin 'Milletin Sesi' mitingine binlerce kişi katıldı. Tüm siyasi parti ve STK’ların da davet edildiği, Türk bayrağı ve CHP bayrağı dışında herhangi bir özel flama ya da bayrağın kullanılmayacağı mitingde protokol kuralı uygulanmadı. CHP’nin MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekilleri, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun miting konuşmasını halkın arasında takip etti.

Kürsüye çıkanlar arasında en çok akışı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aldı.

Mitingde Kılıçdaroğlu'ndan önce Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin ve Gezi davasında tutuklananların yakınları kürsüye çıktı. Her Yer Taksim her yer direniş sloganı atılırken Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmayı vatandaşların arasında dinledi.

Konuşmada "Merhaba. Gücünü özgürlük ve eşitlikten alan, dayanışmayı büyüttüğümüz ama en çok da umudumuzu geleceğe taşımamıza vesile olan Gezi Direnişi'nin adalet talebini bugün bir kez daha bu meydana taşıyarak demokrasiye güç veren herkese merhaba. Bu adalet talebi gelecek güzel günler içindir. Bu adalet talebi, kentlerimizin yağmalanmadığı, kamu kaynaklarımızın yok edilmediği, derelerimizin özgür aktığı geleceğimiz içindir. Bu adalet talebi, yargının bağımsız olduğu, yaşama sahip çıkan seslerin duyulduğu, mesleklerinin gereğini yapan hak savunucularının tutsak edilmediği bir ülke içindir" denildi.

Ev işçisi Muazzez Süngür kürsüye çıkarak, Çocuklarımın okumasını ve bizden daha iyi yaşamasını istiyorum. Her geçen gün bu umudum azalıyor. Bir iki sene öncesine kadar çocuklarımızı nasıl okutacağız diye düşünürken işimdi çocuklarımızı nasıl okutacağız diye düşünüyoruz. Beni bütün annelerin anlayacağını düşünüyorum. Anneleri bu hale getiren sistem utansın diyorum açıklamasını yaptı.

Kürsüye çıkan kağıt toplayıcısı vatandaş, "Bize ekmek bırakmadılar. Artık buna dur demenin zamanı geldi!" dedi.

Milletin Sesi mitinginde konuşan kasap, "Çöpe attığımız kemikli etler reyonlarda yerlerini aldı. Et alamayan insanlar 'en azından tadı geçsin' diyorlar!" ifadelerini kullandı.

Bulaşıkçılık yapan Nazife Canoğlu, "Akşamdan sabaha zam olur mu? Ben hayatımda ne böyle bir zam gördüm, ne böyle bir pahalılık gördüm!" diyerek zamlara tepki gösterdi, geçinemediklerini aktardı.

Maltepe'deki mitingde yabancı basın mensupları için anlık Türkçe çevirinin yanı sıra işitme engelli bireyler için de işaret dili tercümanı bulundu. Mitingde, drone destekli kameralar ile medya organlarına canlı yayın akışı sağlandı. 350'ye yakın gazetecinin akredite olduğu miting alanında basın mensupları için alana kablosuz internet bağlantısı sağlandı.

Mitingde olası bir sağlık sorunu için 50 ambulans hazır bekletildi, üç sağlık çadırı kuruldu. Alanda özel güvenlik görevlileri ve parti görevlileri ile birlikte 5 bin polis görev yaptı.

Politika