Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Öğretmenlere çapulcu mu dedin sen?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Öğretmenlere çapulcu mu dedin sen?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'kariyer sınavı' için boykot çağrısı yaptığı öğretmenler hakkında "Bırakın boykotu falan, nedir bunlar. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 20 bin öğretmenin ataması için Beştepe'de düzenlenen programda 'kariyer sınavı'nın boykot edilmesi çağrısı konusunda "Bırakın boykotu falan, nedir bunlar. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Erdoğan, öğretmenlere çapulcu mu dedin sen?" diyerek şöyle devam etti: "Öğretmenler hemen birleşin, hemen! Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız. Dövüyorlar yahu sizi, geldikleri seviye bu. "Alın bunu" seviyesi. Bunlar size hiçbir şey vermez. Sınava girmeyin, Bay Kemal bu sorunu çözecek. Az kaldı. Sabır."

Erdoğan, Beştepe'deki konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun sınavı boykot etmeleri için öğretmenlere yaptığı çağrıya atıfla "Türkiye'ye dair elle tutulur projeleri olmayanların boykot çağrısı art niyetli girişimdir. Bırakın boykotu falan, nedir bunlar. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem