Kılıçdaroğlu'nun adaylığı: HDP kulislerinde neler konuşuluyor?

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı: HDP kulislerinde neler konuşuluyor?
Aday konusunu değerlendirmeye alan HDP’nin, ilk MYK’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığını da konuşacağı öğrenildi. HDP’de, “Kılıçdaroğlu, makul adaylardan biri” değerlendirmesi yapılıyor.

HDP, Kılıçdaroğlu’yla ‘ilkeleri’ görüşmeyi bekliyor: ‘Makul adaylardan biri’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının ardından HDP’den görüşme çağrısı geldi. Aday konusunu değerlendirmeye alan HDP’nin, ilk MYK’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığını da konuşacağı öğrenildi. HDP’de, “Kılıçdaroğlu, makul adaylardan biri” değerlendirmesi yapılıyor.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre 15 Mart’ta gerçekleştirilerek MYK’de, konu gündeme gelecek. HDP kaynakları, “Bu yeni gelişen durum, temel gündemlerimizden biri olacak. Bu durum değerlendirilecek. Kemal Bey’in adaylığı da konuşulacak. HDP’nin nasıl tutum alacağı görüşülecektir” bilgisini paylaştı.

HDP'de şu değerlendirme yapılıyor: “Daha önce ilan ettiğimiz ilkelerimiz ışığında bizimle görüşmesini bekliyoruz. İlkelerimiz ortada. Bu ilkelere nasıl yaklaştığını, nasıl bir Türkiye hayal ettiğini konuşmak istiyoruz. Kemal Bey’in adaylığına bugüne kadar HDP cenahından ciddi bir rezerv olmadı. Bu, HDP’nin şartsız koşulsuz aday göstermeyeceği, yüzde 100 Kemal Bey’i destekleyeceği anlamına da gelmez. Cumhurbaşkanı adayıyla görüşmeden, Türkiye vizyonunu öğrenmeden bir değerlendirme yapmanız siyaseten doğru olmaz.

6’lı masa içerisinde uzlaşmaya uzak, ilkelerimize uzak partilerin olduğunu biliyoruz. Bunlardan biri İYİ Parti. Ama sonuç itibarıyla aday Kemal Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu’yla ilkelerimizi konuşacağız. Bu durumu çok etkileyeceğini düşünmüyoruz. Önemli olan Kılıçdaroğlu’nun ilkelere yönelik tutumu. Bu durum, bizim de tutumumuzu belirleyecek. Konuşacağımız şey Kemal Bey’in adaylığı. İYİ Parti’yle ilgili bir değerlendirme yapmayacağız. 6’lı masadaki diğer partilerin CHP ile ilişkisi onları ilgilendirir..."

Politika