Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayet" iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayet" iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği "Siyasi cinayetler" iddialarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği “siyasi cinayet” iddialarına ilişkin resen soruşturma başlattı.

Gelişmeleri gazeteci Mesut Hasan Benli Twitter'dan paylaştığı mesajla gündeme getirdi:



Kılıçdaroğlu, 7 Ekim'de bir araya geldiği gazetecilere ilk kez "siyasi cinayet" kaygısından söz ederek, şunları söylemişti: "Erdoğan gerilimi doruk noktasına çıkarıp seçime gitmek ister. Bu gerilimden olabildiğince uzak durmamız lazım. Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var. Erdoğan “Dur bakalım daha başınıza neler gelecek” dedi. Çok tehlikeli bir cümle. Açıkça tehdit ediyor."

İYİ Partili Koray Aydın da "Bize de duyumlar geldi" demişti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise muhalefete "Savcılığa başvurun" çağrısı yapmıştı.

AKP Sözcüsü Çelik ise "CHP Genel Başkanının 'belli kişileri öldürmek'ten ve 'siyasi cinayetler'den bahsederek Sn. Cumhurbaşkanımızı hedef göstermesi ahlaki olmayan bir tavırdır ve sorumsuzluktur" demişti.

TIKLAYIN - CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var"

TIKLAYIN - İYİ Partili Koray Aydın: Siyasi cinayetler konusunda bizim de duyumlarımız var

TIKLAYIN - Gazeteci Yanardağ: Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayet” uyarısını ciddiye almak gerek

TIKLAYIN - Fahrettin Altun: "Siyasi cinayet iddiaları yalan"

TIKLAYIN - AKP'li Çelik'e göre Kılıçdaroğlu "Siyasi cinayetler" diyerek Erdoğan'ı hedef gösterdi

Gündem