Kiracıları sevindiren 'mahkeme kararını' Yargıtay yalanladı!

Kiracıları sevindiren 'mahkeme kararını' Yargıtay yalanladı!
Yargıtay, kira artış sınırı olan yüzde 25’in üzerindeki zamlarda, kiracının geriye dönük olarak aradaki farkı ev sahibinden talep edebileceğine dair haberi yalanladı.

CNN Türk’ten muhabir Buse Deviren ve kameraman Caner Emre Kınacı’nın haberinde, yüzde 25’lik kanuni artış talebi olan kira bedelinin fazlasını ödediği takdirde geriye dönük olarak fazlasını talep edebileceği iddia ediliyordu. Avukat Şengül Karslı, “Her iki tarafı da koruyan bir karar” dediği kararın emsal olmasını beklediğini belirterek, “ Kiracılar, ödedikleri fazlayı belirsiz alacak davasıyla geri alma imkanına kavuşacaklar bu Yargıtay kararını emsal göstermek suretiyle” demişti.

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise sosyal medyadan açıklama Yargıtay Başkanı Mehmet Karaca ile görüştüğünü, yüksek mahkeme başkanının bu iddiayı doğrulamadığını dile getirdi.

Işık, “Az önce CNN Türk’ün bu haberini Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'ya sordum, detaylı bir cevap gönderdiler. Özeti şu: ‘%25 ‘ten fazla zamlı kira ödeyen kiracıların dava açarak paralarını geri alabileceğine’ ilişkin çıkan haberin Yargıtay kararı ile hiçbir ilgi ve alakası yok” ifadelerini kullandı.

Gündem