Kiralık evlerde 'açık artırma' dönemi

Kiralık evlerde 'açık artırma' dönemi
Kiralık ev bulmanın neredeyse imkansızlaştığı İstanbul'da bazı ev sahiplerinin 'kiracı adayları' arasında açık artırma yaptığı bildirildi.

Evi kiraya vermek isteyen bazı kişilerin “İlandaki fiyattan daha yüksek fiyatı veren var” deyip fiyatı yukarıya çektiği, en yüksek fiyatı verene evini kiraladığı kaydedildi.

BloombergHT’den Cemre Nur Karaca’ya konuşan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, “Çok yaygın olmamakla birlikte bize de bu konuda şikayetler geliyor. Ev sahipleri ve bazı emlak ofisleri kiracılar arasında rekabeti kızıştırmak için bu sisteme gidiyor" dedi.

Bunun pazarlık usulü gibi uygulandığını, serbest piyasada her ürün için bir pazarlık yapıldığını aktaran Aşa, "Ancak bu durumu kötüye kullanan ve haksız yere fahiş fiyat uygulayan kişileri de şikayet etmek gerekiyor” ifadesini kullandı.

Aşa, şöyle devam etti: “Kiracıyı mağdur eden fahiş fiyat artışı olduğu an cezai uygulama yapılır. Fırsatçılık ve fahiş fiyat cezası uygulanabilir. Kötü niyetle yapılıyorsa, manipülasyon varsa bunların cezası var. Kiralamak isteyenlerin tespit ve şikayet etmeleri gerekiyor. Usulsüzlük durumunda şikayetler Ticaret Bakanlığı'nın il müdürlüklerine iletilebilir." (Kısa Dalga)

Ekonomi