Kırmızı ete yine zam geliyor

Kırmızı ete yine zam geliyor
Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, pazartesi günü kırmızı et fiyatlarına zam beklendiğini açıkladı. Solakoğlu "Zamlar devam edecektir. Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam bekliyoruz" dedi.

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, pazartesi itibarıyla kırmızı ete 7 TL zam daha geleceğini açıkladı. Solakoğlu, "Biz bu zammı Mayıs ayı içerisinde bekliyorduk ama erken oldu" dedi.

Cumhuriyet muhabiri Seda Altuğ'a konuşan Solakoğlu "Zamlar devam edecektir. Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ramazan bayramından bir gün önce kırmızı et fiyatlarına 3 TL daha zam gelmişti. 1 Mayıs'ta yapılan bu zamla, dana kuşbaşının kilosu 109 TL'ye yükselirken, 9 Mayıs itibarıyla yeni fiyatlar geçerli olacak. Perakendedeki mevcut fiyatların üzerine, 7-9 TL civarı zam yansıyacak.

Solakoğlu, hayvan sayısında düşüş yaşandığı için fiyatların arttığını belirterek, "Ben olaya üretici bakımından bakıyorum. Bir et kasaba gidene kadar birçok işlemden geçiyor. Bu nedenle de maliyet artıyor" dedi.

Ekonomi