"Medya patronu"ndan medyaya sansür: TV100'ün sahibi ile Çakıcı'nın yakınlığını paylaşan tweet ve haberlere erişim engeli

"Medya patronu"ndan medyaya sansür: TV100'ün sahibi ile Çakıcı'nın yakınlığını paylaşan tweet ve haberlere erişim engeli
TV100'ün sahibiyle Alaattin Çakıcı'nın yakınlığını paylaşan 1073 tweet ve 67 habere erişim engeli getirildi.

Sansüre karşı mücadele eden Free Web Turkey topluluğu, gazetecilere yapılan sansürü listeledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz aylarda TV100'de canlı yayında olduğu esnada SADAT reklamı verilmişti.

Bu reklamın yer aldığı kanalın sahibi Necat Gülseven ile suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın yakınlığını haberleştiren gazeteciler hakkında erişim engeli getirildiği öğrenildi.

Free Web Turkey'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kılıçdaroğlu’nun katıldığı yayında SADAT reklamı yayımlayan TV100’ün patronu Necat Gülseven ile ilgili 1.073 tweet ve 67 haber, İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 13 Mart 2023 tarihli kararıyla erişime engellendi. Engellenen tweetlerin önemli bir kısmı gazetecilere ait." ifadeleri yer aldı.

Kısa Dalga'nın ve Kısa Dalga Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş'ın haber ve tweetlerine de bu kapsamda erişimin engelenmesi kararı verildi.

adsiz-tasarim-43.pngadsiz-tasarim-43.png


Kanaldan açıklama yok

Programcıları ve yazarları arasında Erdoğan Aktaş, Uğur Dündar, Ertuğrul Özkök, Candaş Tolga Işık, Ece Üner gibi isimleri de bulunduran kanalın henüz bu sansürle ilgili bir açıklaması bulunmuyor. Reklamın yer aldığı programın sunucusu Uğur Dündar ise o dönem bunun bir "komplo" olduğunu iddia etmişti. (Kısa Dalga)

Gündem