Kitapçılardaki kitap, Fincancı için “örgütsel el kitabı” oldu!

Kitapçılardaki kitap, Fincancı için “örgütsel el kitabı” oldu!
TTB Başkanı Fincancı’nın gözaltına alınmasından sonra, evinde aramayı yapan polisin çektiği fotoğraflarda görünen ve “örgütsel el kitabı” olarak yansıtılan, Bejan Matur’un, kitapçılar ve internet sitelerinde de satışı yapılan “Dağın Ardına Bakmak” isimli kitabı olduğu belirlendi. Fincancı’nın evinde bulunduğu belirtilen mermilere ilişkin de avukatı, “Şebnem hanımın babası ve dedesi askerdi, onlardan kalanlar olabilir” açıklamasını yaptı.

Gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın evinden çıkan ve “örgütsel el kitabı” olarak yansıtılan kitabın, kitapçılarda ve internette satılan Bejan Matur’a ait Dağın Ardına Bakmak” isimli kitap olduğu anlaşıldı. Fincancı’nın evinden çıktığı belirtilen mermiler için de avukatı “babası ve dedesi askerdi, onlardan kalanlar olabilir” açıklamasını yaptı.

Şebnem Korur Fincancı’nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınmasından sonra çok az soruşturmada karşılaşılan bir gelişme yaşandı.

Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla hareket eden polisin, Fincancı’nın evinde yapılan aramaya ilişkin görüntüler ajanslara ve bazı televizyonlara servis edildi. Bu fotoğraflarda, Fincancı’nın evinden bir kutu içinde mermi yer aldığı görüldü. Fotoğraflardaki bir başka detay da, sehpa üzerinde durduğu anlaşılan bir kitaptı. Bu kitap bazı yayın kuruluşları tarafından “buzlanarak”, okunmayacak şekilde haberlere konu edildi. Bazı ajans ve yayın kuruluşları ise kitap görüntüsünü, ismini “buzlama”dan abone ve okurlarına sundu.

Fotoğraflardaki bu kitabın, Bejan Matur’un kaleme aldığı “Dağın Ardına Bakmak” kitabı olduğu görüldü. “Örgütsel el kitabı” olarak gösterilen bu kitap, kitapçılarda satıldığı gibi internetten de sipariş edilebiliyor. Dağın Ardına Bakmak, bugün itibariyle internet ortamından satış yapan sitelerde 9 TL ücret karşılığında okurlarına gönderilebiliyor.

“MERMİLER BABA VE DEDEDEN KALANLAR”

Şebnem Korur Fincancı’nın evinde bulunduğu belirtilen mermiler de aynı yayınlar ve sosyal medyada en çok paylaşılan ve okunan haberler arasında yer aldı.

Fincancı’nın avukatı Meriç Eyüboğlu bu mermilere ilişkin Halk TV temsilcisi Özlem Akarsu Çelik’e, “asker olan babası ve dedesinden geriye kalanlar olabilir” olabilir açıklamasını yaptı. Çelik, Avukat Eyüboğlu ile görüşmesini şöyle aktardı:

"TRT'de Şebnem Korur Fincancı'nın evinden arama görüntüleri yayınladı. O görüntülerde Şebnem Korur Fincancı'nın evinde mermi bulunduğu ifade edildi. Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu'na sordum. Dedi ki 'Şebnem Korur Fincancı'nın babası asker. Babasının babası da asker. Babasını 2008 yılında kaybetti. Ve onlardan kalan silahlar ve mermiler vardı. Ve tabii ki hepsi ruhsatlıydı. Bunları da babası öldükten sonra Kartal Karakolu'na teslim etti. Bunlar evde kalanlar olabilir ama Şebnem hanımın silah kullanması zaten söz konusu değil."

Özel Haber