Kızılay'dan deprem sonrası çadır ve gıda satışı savunması: Biz değil şirketimiz sattı

Kızılay'dan deprem sonrası çadır ve gıda satışı savunması: Biz değil şirketimiz sattı
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, depremden sonra gıda ve çadır sattıkları yönündeki haberlere dair açıklamasında, 'satışı kendilerinin değil şirketinin yaptığını' belirtti.

Sanatçı Haluk Levent'in kurduğu Ahbap Derneği'nin, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerinin üçüncü gününde Kızılay'dan milyonlarca lira ödeyerek 2 bin 50 çadır satın aldığı ortaya çıkmıştı.

Levent, daha sonra Kızılay'ın kendilerine gıda da sattığını, bunun bütçelerinin yüzde 7'sine karşılık geldiğini söylemişti.

'Bağışları satmıyoruz'

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından paylaştığı açıklamasında çadır ve gıda satışına değindi.

Kınık şunları kaydetti: "Kızılay Cemiyeti kendisine gelen bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır, kesinlikle satmamaktadır. Basında yer alan konu Kızılay’a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir.

Kızılay Lojistik A.Ş.; Afet, İnsani Yardım, Sağlık, Savaş Lojistiğinde uzmanlaşmış uluslararası humaniter sektörün en büyük lojistik firmalarından biridir ve gelirlerinin tamamını insani yardım amaçlı Kızılay Cemiyeti'ne aktarmaktadır.

'Malzeme tedarik ediyor'

Zor zamanlarda, zor bölgelere, yüksek kapasite ile uluslararası kalite standartlarında tedarik zinciri kurarak destek veren Kızılay Lojistik şirketimiz Hazır Gıda, Kuru Gıda, Hijyen Setleri, Mutfak Setleri gibi insani yardım malzemelerini BM, STK vb’lerine tedarik etmektedir.

Kızılay Lojistik bu hizmetleri uzmanlaşmış bir şirket olarak gerçekleştirmekte ve sektöre değer katarken Kızılay Cemiyetine de gelir üretmektedir. Kesinlikle KIZILAYA TESLİM EDİLEN BAĞIŞLAR SATILMAMAKTADIR. Bağışlar doğrudan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılmaktadır.

Ahbap'la tesis edilen ticari ilişki de Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir. En zor zamanlarda vatandaşlarımıza sağlıklı ve güvenilir gıda temini konusunda uzmanlaşmış kapasitesi ile hizmet verilmeye devam edilmektedir

Kızılay Cemiyetimiz -5000 Kızılaycı ile- 10 il 65 ilçe 834 noktada paydaşları ile birlikte yaklaşık -2.500.000 vatandaşımıza üç öğün ÜCRETSİZ BESLENME HİZMETİ SUNMAKTA, Kızılay Lojistik de tüm bu dev operasyona destek vermektedir.

'Bütçeden para almıyoruz, vergiler aktarılmıyor'

Gündem