Kocaeli'de Cumhur İttifakı, Yeniden Refah ile görüşmedi

Kocaeli'de Cumhur İttifakı, Yeniden Refah ile görüşmedi
Yeniden Refah Partisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doğan Aydal, Cumhur İttifakı partilerinin kendilerine randevu vermediğini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Doğan Aydal liderliğinde yerel seçimler öncesinde Kocaeli'deki siyasi partilere nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi.

Yeniden Refay kendi adaylarıyla seçime girecek

Ziyaretlerde, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve CHP il başkanlarıyla görüşen Aydal, Cumhur İttifakı partilerinin randevu vermemesi üzerine bu partilerle görüşemediğini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi, genel seçimlerde Cumhur İttifakı içerisinde yer alsa da yerel seçimlerde kendi adayları ile yarışma kararı almıştı.

'Görüşmeler durdu'

Öte yandan, İstanbul, Ankara ve İzmir'de AKP ile ittifak yapabileceklerini duyuran parti, bu kapsamda ittifak görüşmeleri yürütüyordu. Ancak, Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, bu görüşmelerin durduğunu açıklamıştı.

Yeniden Refah Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Doğan Aydal, Kocaeli'de bulunan siyasi partilere nezaket ziyaretleri düzenledi.

Aydal, bu ziyaretlerde Saadet Partisi İl Başkanı Halil Kayın, DEVA Partisi İl Başkanı Zeynep Aydın Sudan ve CHP İl Başkanı Bülent Sarı ile görüştü. Aydal, bu ziyaretlerin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ev sahipliği için teşekkürlerini iletti.

Randevu taleplerine olumlu yanıt verilmedi

Yeniden Refah Partisi'nin bu ziyaretlerine, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP, MHP ve BBP'nin katılmaması dikkat çekti. Aydal'ın açıklamasına göre, bu partilerden randevu taleplerine olumlu yanıt gelmediği için görüşme gerçekleşemedi.

Aydal'ın paylaşımı şu şekilde:

"Saadet Partisi İl Başkanı sayın Halil Kayın beyefendiye, DEVA Parti İl Başkanı Zeynep Aydın Sudan hanımefendiye ve CHP İl Başkanı sayın Bülent Sarı beyefendiye nazik ve sıcak ev sahiplikleri için teşekkür ederim." (Kısa Dalga)

Politika