Faruk Koca, yumruğun sinyalini aylar önce vermiş: 'Bundan sonra olacaklar bende kalsın'

Faruk Koca, yumruğun sinyalini aylar önce vermiş: 'Bundan sonra olacaklar bende kalsın'
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın, Halil Umut Meler'e yaptığı saldırının sinyallerini aylar öncesinden verdiği gün yüzüne çıktı. Geçen sezon oynanan bir maçtaki hakem kararlarını beğenmeyen Koca, katıldığı yayında "Nasıl bir tepki vereceğim bende kalsın" ifadelerini kullanmıştı.

Ankaragücü ile Rizespor karşılaşmanın ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, koşarak üzerine gittiği hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulundu. Yaşanan skandalın ardından önce gözaltına alınan ve daha sonra 'kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak' suçundan tutuklanan Koca'nın daha öncesinde hakemleri tehdit ettiği fark edildi.

Geçen sezonun 19. haftasında Adana Demirspor deplasmanına çıkan Ankaragücü, sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrılmıştı. O dönem ligdeki 9. mağlubiyetini alan sarı - lacivertli ekibin başkanı Faruk Koca, yaptığı tehditkâr açıklamayla dikkatleri üzerine çekmişti.

A Spor canlı yayınına katılan Koca, "Yanlışlar, Ankaragücü'ne yapıldı. 90 dakika maç yöneten hakemler eğer futbolu böyle yönetmeye devam ederlerse açıkça söylüyorum, bu son tepkim. Bundan sonra oluşabilecek şeylerde nasıl bir tepki vereceğim bende mahsus kalsın. Ancak böyle sıradan açıklama gibi tepkiler olmayacağını bilmelerini isterim. İnşallah bir daha yaşanmaz böyle şeyler." sözlerini sarf etmişti.

Geçen sezon oynanan Adana Demirspor - Ankaragücü karşılaşmasında görev yapan hakem ise Burak Şeker'di.

Peş peşe açıklamalar

Yine aynı dönem basın toplantısı düzenleyen Koca, buradaki sözlerinde de üstü kapalı ifadelere yer vermişti:

"Eğer bu böyle devam ederse tarihinde görmemiş büyük tepkilerle karşılaşacaklarını bilmelerini isterim. Kimseye yapılmasını istemiyoruz. Ama baktık ki yetkililer ve karar mercileri eğer bu tavırlarına devam ederlerse farklı yöntemlerin olacağını bilmelerini isterim."

İlgili Haberler
Spor