Köyünden bildirdi: '400’e yakın ev yıkılmış durumda, yüzlerce vefatımız var'

Köyünden bildirdi: '400’e yakın ev yıkılmış durumda, yüzlerce vefatımız var'
Kahramanmaraş'ın merkez üssü olduğu 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Kahramanmaraş’ın Şekeroba köyünde evlerin tamamına yakının yakıldığı ve yüzlerce ölümün olduğu ifade edildi.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta Pazartesi saat 4.17'de 7,7 ve öğleden sonra 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem yaklaşık 30 saniye sürdü.

Deprem; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da yıkıma neden oldu.

Kahramanmaraş'ta bir köy yerle bir oldu

Saatler ilerledikçe depremin ağır bilançosu da ortaya çıkıyor.

Sosyal bilimci Burak Yıldırım köyüyle ilgili bilgiler paylaştı. Kahramanmaraş’ın Şekeroba köyünden bildirdiğini söyleyen Yıldırım ''400’e yakın ev yıkılmış durumda, yüzlerce vefatımız var'' mesajını paylaştı.

Yıldırım'ın mesajları şu şekilde:

''KÖYÜMDEN BİLDİRİYORUM.

Kahramanmaraş’ın Şekeroba köyündeyim. 400’e yakın ev yıkılmış durumda, yüzlerce vefatımız var. Enkazın altında yüzlerce insanımız halen yardım bekliyor. Depremin üzerinden 44 saat geçmesine rağmen 1 tane bile arama kurtarma ekibi gelmedi. Hava çok soğuk...

Depremden kurtulan insanlar soğukta hayatta kalma mücadelesi veriyor. Gelen yardımlar o kadar az ki, izdiham yaşanıyor. Çadır eksiğimiz çok fazla. Evlere girilmiyor, Gıda ihtiyacı çok fazla. Elektrik yok, tuvalet yok, ilaç yok, yakıt yok, ÜZÜLEREK SÖYLÜRUM; BURADA DEVLET YOK.''

Yol da zarar gördü

Öte yandan köye ilişkin paylaşılan bir videoda köy yolundaki son durumda kayıt altına alındı. Çekilen videoda asfaltın deprem nedeniyle yarıldığı da çok net gözüküyor. (Kısa Dalga)

Gündem