KPSS'de yeni iddia: İlk ve son kelimede şifreleme yapmışlar

KPSS'de yeni iddia: İlk ve son kelimede şifreleme yapmışlar
KPSS'deki soru skandalı gündemdeki yerini korurken sınavla ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. Eğitim uzmanı Sadık Gültekin Türkçe sorularında 'şifreleme' yapılarak cevapların sorulara gizlendiğini iddia etti.

Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı kitapçığındaki soruların büyük bölümünün seçenekler dahi değiştirilmeden 31 Temmuz’da yapılan KPSS’de sorulduğu belirlenmişti. Sınavın iptaline neden olan skandalın ardından başlatılan soruşturma sürerken, sınavla ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, Türkçe sorularında 'şifreleme' yapılarak cevapların sorulara gizlendiğini öne sürdü.

Gültekin, "Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu'yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi 'veBa' B. Doğru yanıt B." dedi.

KPSS skandalıyla ilgili soruşturmalar da sürüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yediklim Yayınevi’ndei polisin yaptığı aramada soru kitapçıklarını ve dijital metaryallere el konulduğunu açıkladı.

Skandalla ilgili YÖK ve ÖSYM de ayrı ayrı soruşturmalar yürütürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri de inceleme yapıyor.

Gündem