KRT'de yeni dönem: Fırat Bozfırat, 'Sarıgül satın aldı iddialarını' yalanladı, 'editöryal bağımsızlık' sözü verdi

KRT'de yeni dönem: Fırat Bozfırat, 'Sarıgül satın aldı iddialarını' yalanladı, 'editöryal bağımsızlık' sözü verdi
KRT'yi satın alan Fırat Bozfırat, 'asıl sahibi Sarıgül' iddialarını yalanladı ve çalışanlara "KRT'nin editöryal bağımsızlığına hiçbir şekilde halel gelmeyecek" sözünü verdi.

KRT Kanalı'nın satılma işlemi tamamlandı. Yaklaşık 300 bin dolar kapora ödenen kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat oldu.

KRT'de yeni dönem hakkında "Medya Terapi" programında bilgi veren Zafer Arapkirli, KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut'un çalışanlarla vedalaştığını ifade etti ve Bulut'un KRT ile ilişiğini kestiğini açıkladı.

Sarıgül iddiaları kesin bir dille yalanlandı

KRT'nin yeni sahibi olan Fırat Bozfırat'ın çalışanlarla bir tanışma toplantısı düzenlediğini aktaran Arapkirli, "Bozfırat, Eski Şişli Belediye Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ya da oğlu Emir Sarıgül ile bu satışın bir alakası olmadığını kesin bir dille yalanladı" dedi. Arapkirli, Bozfırat'ın KRT'nin yeni döneminde editöryal bağımsızlığına hiçbir şekilde halel gelmeyeceği güvencesini verdiğini de aktardı.

"Dünden beri bazı sosyal medya hesaplarında ya da bazı medya sitelerinde ya da basın yayın organlarında bu konudaki tebligat devam ettiriliyor" diyen Arapkirli şunları söyledi:

"Efendim bu şuymuş', 'gerçek sahibi buymuş arkasında bu varmış şu varmış'... Şimdi bu bütün medya kuruluşları ile ilgili olarak zaman zaman ortaya atılan iddialardır. Asıl sahibi bu değil de arkasında şu varmış... Bunu tekzip etmenin iki yolu var. Ya o kişiler yani asıl sahibi şuymuş denilen kişiler çıkar der ki 'evet benim' ya da 'değilim'. Ya da bu iddiayı ortaya atanlar çıkar der ki 'elimizde şöyle bir kanıt var asıl sahibi şuymuş. Ahmet değil de Mehmet'miş'. Bu yapılana kadar insanların beyanlarını esas almak ve tebligatı gereksiz yere sürdürmemek gerekir. Bunu bir yana koyalım. Dünden itibaren KRT'nin çoğunluk hisseleri sayın Fırat Özfırat'a ait ve el değiştirme hadisesinin odağında Fırat Özfırat var, şirketin yeni sahibi diyebiliriz. Kendisi dün gelip burada çalışanlarla yaptığı toplantıda çok önemli başka şeyler de söylemiş. Dediği gibi ben yoktum."

'KRT'nin sahipliği ya da patronajı haberciliğe, gazeteciliğe dönük hiçbir müdahalede bulunmayacak'

Benim asıl önem verdiğim şey KRT'nin editöryal bağımsızlığına hiçbir şekilde halel gelmeyeceği güvencesini vermiş. Bu benim için çok önemli. KRT'nin editöryal bağımsızlığının aynen süreceğini yani editöryal anlamda KRT'nin sahipliği ya da patronajı burada haberciliğe, gazeteciliğe dönük hiçbir müdahalede bulunmayacak. İkincisi KRT'nin imkanları daha da genişleyecek, büyüyecek diye söz vermiş."

'Kısıtlı imkanlarla çalışan kadrolar ayakta tutmaya çalışıyor'

"Çünkü herkes biliyor burada birebir yaşadığımız için teyit edebilirim, yıllardır çok kısıtlı imkanlarla ekonomiden kaynaklanan, medya sektörünün genel sorunlarından kaynaklanan kısıtlı imkanlarla ve çok kısıtlı minimum kadrolarla zaman zaman bir kişi 5 kişinin işini yapmak suretiyle; bakın abartmadan söylüyorum çok kısıtlı imkanlarla, minimum kadrolarla ve Allah şahittir, herkes şahittir olağanüstü özveri ile çalışan kadrolar burayı ayakta tutmaya çalışıyor. Son 5 yılına ben şahidim."

'Daha iyi imkanlarla, daha zengin program içerikleriyle ve daha iyi olanaklarla bu yayıncılığı sürdüreceğiz'

"KRT'nin yeni sahibi sayın Fırat Bozfırat bir şeyin daha sözünü vermiş, daha iyi imkanlarla, daha zengin program içerikleriyle ve daha iyi olanaklarla bu yayıncılığı sürdüreceğiz. Bir gazeteci olarak buradaki gazetecilik, habercilik ve yayıncılık yapmaya çalışan son derece özveri ile yapmaya çalışan bütün arkadaşlar için şunu söyleyebilirim. Bugüne kadar gazetecilikten, habercilikten ve basın meslek ilkelerinden 1 milimetre, bir saç teli kadar bile sapmamaya çalıştık. Ve bu konuda editöryal bağımsızlık konusu bizim için her zaman birinci öncelik oldu ve bundan sonra da olmaya devam edecek."

'Editöryal bağımsızlığa önem veren gazeteciler olarak aynı yolda devam edeceğiz'

"Daha önceki sahiplerinden en ufak bir müdahale görmedik budan sonra da görmeyeceğimizin talimatını veren sayın Bozfırat'ı da bu sözüyle sorumlu tutmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da yolumuz aynı yol olacak. Vatansever, basında gerçekten editöryal bağımsızlığa önem veren gazeteciler olarak aynı yolda devam edeceğimizin güvencesini kendi adıma ve burada çalışan arkadaşlarım adına verebilirim."

(Kısa Dalga)

Gündem