Kulis: Beş parti, 6 Mart'ta Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan edecek

Kulis: Beş parti, 6 Mart'ta Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan edecek
Altılı Masa'daki partilerin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in iddialarına yönelik ortak açıklama yayınlayacağı, 6 Mart'ta da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak açıklayacağı belirtildi.

Altılı Masa, dün bir araya gelerek 14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak adayı görüştü. Ancak uzlaşma çıkmadı.

Akşener, bugünkü Genel İdare Kurulu'nu toplantısının ardından, Altılı Masa'nın önerisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kabul etmediklerini açıkladı.

İYİ Parti lideri, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı önerdi.

Altılı Masa'da CHP, İYİ Parti, Demokrat, Saadet, Gelecek ve DEVA partileri yer alıyor.

Ortak açıklama yapılacak

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili ret kararını açıklamasının ardından diğer beş parti ortak bir açıklama hazırlığına başladı.

Kılıçdaroğlu ve diğer dört partinin genel başkanları arasında telefon trafiği yaşanırken genel başkanların ortak bir açıklama konusunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Bu kararın ardından genel merkezlerde partilerin genel başkan yardımcıları da ortak metin için hazırlığa başladı.

Hazırlanacak metinde Akşener’in açıklamalarına yanıt verilmesi beklenirken aynı zamanda pazartesi günü liderler buluşmasına yönelik mesajların da olması bekleniyor.

Kulislerde beş partinin pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan etmeye de hazırlandığı öğrenildi. (Kısa Dalga)

Gündem