Kulis: Emekli zammı erken seçime bağlı; oran düşebilir

Kulis: Emekli zammı erken seçime bağlı; oran düşebilir
Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç'in aktardığına göre erken seçim yapılması halinde emekli maaşlarına gelecek zam, deprem nedeniyle azalabilir.

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, Kahramanmaraş depremlerinin ardından, emekli maaşlarına yönelik zammın aşağı yönlü güncellenebileceğini yazdı.

Çetingüleç, bugünkü yazısında, mayısta erken seçim olursa emekli ve asgari ücretlilere nisanda ek zam yapılma ihtimalinin artacağını ifade etti.

Deprem nedeniyle daha önce zikredilen yüzde 20'ye varan oranların aşağı yönlü revize edilme olasılığının yüksek olduğunu aktaran Kısa Dalga yazarı, "Çünkü Türkiye bütçesi de depremde ağır hasar gördü. Deprem illerinden vergi toplanamayacağı gibi o bölgeye çok büyük kaynak aktarımı gerekiyor" ifadesini kullandı.

Çetingüleç şunları kaydetti: "Eğer erken seçim yapılmazsa, ek zammı unutmak lazım. Çünkü bu durumda zaten emekliler Temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkı alacak. Asgari ücretlilere ek zam ise, yeni seçim tarihine yakın bir zamana ötelenir.

İkramiyeler de azalabilir

İkramiyelere gelince... Daha önce 2500-3000 lira gibi rakamlar konuşuluyordu. Şimdi 1500-2000 lira aralığı gündeme gelebilir. İlk ikramiye 21 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramında, ikinci ikramiye 28 Haziran'daki Kurban Bayramında ödenecek. Erken seçim olursa, Nisan ayında ikramiyelere zam yapılmasına kesin gibi. Seçim ertelenirse zam Haziran'a kalabilir." (Kısa Dalga)

Ekonomi