Kulis: İYİ Parti'ye geçecek yeni isim belli oldu

Kulis: İYİ Parti'ye geçecek yeni isim belli oldu
Turhan Çömez, Kürşad Zorlu resmen İYİ Parti'le katılırken, Ahmet Eşref Fakıbaba da AKP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçeceğini söylemişti. İYİ Parti'ye geçecek bir isim daha kulislerlerde konuşuluyor.

Türkiye 2023 seçimlerine doğru giderken siyaset sahnesi hareketlendi. CHP’den vekil seçilen sonra Memleket Partisi’ne geçen oradan istifa eden Mehmet Ali Çelebi AKP’ye geçmişti. Çelebi’yi saflarına katan AKP dün bir vekil kaybetti. Şanlıurfa milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba istifa edip İYİ Parti’ye geçti.

Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, aktardığı kulis bilgisinde önümüzdeki günlerde siyasi gündemin daha da hareketleneceğini söylemişti. Çelik’e göre AKP’de görev yapan bazı siyasetçiler önümüzde günlerde İYİ Partiye geçecek.

Cumhuriyet gazetesinden Gamze Kolcu ise İYİ Parti'ye geçecek sıradaki ismin MHP’li Oktay Vural olabileceğini yazdı.

Geçen mayısta İYİ Parti’ye katılan emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez de geçen hafta partiye katıldı ve genel başkan başdanışmanı oldu. İYİ Parti bu hafta ise Türk dünyasına yönelik çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Kürşad Zorlu’yu saflarına kattı. Zorlu, partide de iki yıl önce lağvedilen sözcülük görevine getirildi. İYİ Parti’ye “iktidarı rahatsız edecek” katılımların devam edeceği belirtilirken “sıradaki ismin MHP’li Oktay Vural olabileceği” ifade ediliyor.

Politika