Kulis: Meral Akşener, Devlet Bahçeli’nin çağrısına ne yanıt verdi?

Kulis: Meral Akşener, Devlet Bahçeli’nin çağrısına ne yanıt verdi?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimlerde ittifak çağrısına “Sıcak baksaydım daha önce sıcak bakardım” dediği iddia edildi.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimlerde ittifak çağrısına verdiği yanıta dair kulis bilgilerini aktardı.

Selvi’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Bahçeli’nin çağrısı üzerine İYİ Parti’de Meral Akşener, Oktay Vural ve Kürşad Zorlu bir değerlendirme toplantısı yaptı. İYİ Parti’den, “26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet!” diye yanıt verildi. Bugün de başkanlık divanının bu konuyu ele alması bekleniyor.

AKŞENER NE DEMİŞ?

Meral Akşener’in, “İYİ Parti, MHP’nin devamı bir parti değil. Bu tür çağrılara sıcak baksaydım daha önce sıcak bakardım” dediği ifade ediliyor.

HAMLELER

Bahçeli ile Akşener arasında müthiş bir siyaset satrancı oynanıyor.

1- Bahçeli, bu çağrılarla İYİ Parti tabanına, ‘Bakın sizi ana ocağınıza davet ediyorum ama Akşener, MHP yerine CHP ve HDP ile ittifakı tercih ediyor’ mesajı veriyor. Milliyetçi taban karşısında Akşener’i uzlaşmaz lider konumuna düşürüyor.

2- 26 Ağustos’ta çıkış yapmaya hazırlanan Akşener bir hamle yaptı ama Bahçeli karşı hamle ile kozunu elinden almış oldu. Hamle üstünlüğü Bahçeli’ye geçti.

3- İki lider birleşmek, yuvaya dönmek, komşu olmak gibi bir çaba içinde değil. Tam aksine birbirini açığa düşürmek için zaman ayarlı hamleler yapıyorlar. Kısa vadede bu işten bir şey çıkmaz.” (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Politika