Kulis: 'Millet İttifakı’nda ciddi bir Mansur Yavaş rahatsızlığı var'

Kulis: 'Millet İttifakı’nda ciddi bir Mansur Yavaş rahatsızlığı var'
Habertürk yazarı Fatih Altaylı: "Millet İttifakı’nda ciddi bir Mansur Yavaş rahatsızlığı var.Yavaş’ın isminden, kimliğinden, güçlü aday olarak gösterilmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık değil bu. İttifak, özellikle de İyi Parti, Mansur Yavaş’ın “bekleyen” tavrından rahatsız.

Seçimler yaklaşırken Ankara'da siyaset kulisleri kelimenin tam anlamıyla kaynıyor. Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuştuğunu ve 'adaylık mesajı verdiğini' aktarmıştı. Yarkadaş, İYİ Parti lideri Akşener'ın Mansur "Adaylık düşünüyorsanız, çıkın. Biz de sizi destekleyelim" dediğini söylemişti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak "Kılıçdaroğlu adının yavaş yavaş geri çekildiğini, diğer isimlerin yeniden gündeme geldiğini hissediyoruz" dedi.

Akşener’in Mansur Yavaş’a “Aday olduğunuzu söyleyin, biz de destekleyelim” dediği iddiasını hatırlatan Altaylı, "Peki bu doğru mu!Büyük oranda doğru ama tam olarak böyle değil" dedi ve şöyle devam etti:

"Millet İttifakı’nda ciddi bir Mansur Yavaş rahatsızlığı var.

Yavaş’ın isminden, kimliğinden, güçlü aday olarak gösterilmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık değil bu.

İttifak, özellikle de İyi Parti, Mansur Yavaş’ın “bekleyen” tavrından rahatsız.

Yavaş’ın “Ben talip değilim ama siz bana gelirseniz bakarız” tavrının alçakgönüllü bir kabullenişten çıkıp “kibirli bir beklentiye” dönüştüğünü düşünüyorlar.

Meral Akşener bu durumdan artık sıkıldı ve Mansur Yavaş’a “Mansur Bey, biraz sorumluluk alın ve eğer bir adaylık arzunuz var ise bunu dile getirin. Siz bir şey söylemeden ne biz ne de bir başka parti sizi aday göstermek için harekete geçemez. Siz Başkanlığı istediğinizi en azından beyan edin. Biz de sizin isminizi masada tartışalım. Bizim size gelip biz sizi uygun gördük dememizi beklemeyin” mesajı iletti.

Kelimeler tam bu olmayabilir ama mesaj tam bu. Anlayacağınız Mansur Yavaş’ın nazı aşık usandırma noktasına gelmiş olabilir. Ama ben şahsen Yavaş’ın tavrının gerçek olduğunu, Cumhurbaşkanlığı için çok hevesli olmadığını düşünüyorum."

Yazının tamamı

Politika