Lahana sarmasına lezzet katan tüyo; Konyalı aşçı sırrını açıkladı.. Bu teknikle dağılmıyor

Lahana sarmasına lezzet katan tüyo; Konyalı aşçı sırrını açıkladı.. Bu teknikle dağılmıyor
Lahana sarması pişirirken bilmeniz gereken tüyo! Öğreneceğiniz bu bilgiler sayesinde lahana sarması asla dağılmayacak

Lahana sarması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ancak, bazen yaparken zorlanabiliriz ve sonuç beklediğimiz gibi olmayabilir. İşte size, konyalı aşçı İbrahim Karaman Yıldırım'ın paylaştığı 5 püf noktasıyla lahana sarmasını mükemmel yapmanın sırları.

LAHANA SARMASI 5 PÜF NOKTASI

1. Lahanaların Yumuşak Olması: Lahanaların yaprakları sarmak için yeterince yumuşak olmalıdır. Bu nedenle lahanaları sarmadan önce haşlayarak veya kaynar suda bekleterek yumuşamasını sağlamak önemlidir.

2. İç Harcın Dengeli Olması: İç harcın lezzetli olması için et, pirinç, soğan, baharat ve yeşilliklerin dengeli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bu sayede lahana sarmasının lezzeti artacaktır.

3. Sarmaların Sıkı Olması: Lahanaları sardıktan sonra sarmaların gevşek olmamasına dikkat etmek gerekir. Sarmaların sıkı olması, pişerken dağılmamasını sağlayacaktır.

4. Tencerenin Dibine Yaprak Koymak: Lahanaları tencereye dizmeden önce tencerenin dibine lahana yaprakları koymak, sarmaların yapışmasını engelleyecektir.

5. Pişirme Süresi ve Suyun Miktarı: Lahanaların pişirme süresi ve su miktarı önemlidir. Pişirme süresi uzun olursa lahana sarması dağılabilir, bu nedenle pişirme süresine dikkat etmek gerekir. Ayrıca su miktarının fazla olmamasına özen gösterilmelidir.

Lahana sarması malzemeleri;

maxresdefault-001-001.jpg

Bir adet lahana

300 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı kuru nane

Sıvı yağ

Tuz

Pul biber

Salçalı sosu için;

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır?

Lahana sarmasına iç harcı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Soğanı soyup ince ince kıyın. Pirinci ve maydanozu yıkayın. İç harcı hazırlamak için kıyma, soğan, maydanoz ve baharatları karıştırın. Lahanın sert kısmı olan kafa kökünü kesin tencereye bütün olarak alıp su ekleyinhaşlayın. Haşlanan lahanayı parçalara bölüp sert damar kısımlarını kesin. Bu köklü kısımları sarmayı yapacağınız tencerenin dibine serin. Ardından eşit parçalara böldüğünüz lahanayı bir şeker kaşığı iç malzeme koyarak sarın ve tencereye dizin. Tüm iç malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Ardından 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı suda eritin, tuz ve sıvıyağ ekleyerek sarmaların üzerine dökün. Lahana sarmanızın pişerken dağılmaması için üzerine küçük bir tabak kapatıp ocağa alın. Yaklaşık 30-40 dakika pişecek. Pişme aşamasında tadına bakmanızı öneririz. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirip servis edilebilir. Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Yaşam