Londra itfaiyesi 2. Dünya Savaşı'ndan beri en yoğun gününü geçirdi

Londra itfaiyesi 2. Dünya Savaşı'ndan beri en yoğun gününü geçirdi
Londra Belediye Başkanı İmran Han, sıcak hava dalgası nedeniyle dün kent ve çevresinde itfaiyenin 2. Dünya Savaşı'ndan beri en yoğun gününü yaşadığını söyledi.

Sıcak hava dalgası nedeniyle dün çok sayıda yangına sahne olan Londra'da, itfaiyenin 2. Dünya Savaşı'ndan beri en yoğun gününü geçirdiği açıklandı. Rekor sıcaklıkların görüldüğü kentte dün itfaiyeye yüzlerce telefon geldiği belirtildi.

Londra Belediye Başkanı İmran Han, bir noktada aynı anda 12'den fazla yangın çıktığını söyledi. BBC Radyosu'na konuşan Han, "Dün, Londra'da itfaiye hizmetlerinin 2. Dünya Savaşı'ndan beri en yoğun günüydü. Normalde günde 350 telefon gelir. Yoğun bir günde, 500'e yakın telefon alabiliriz. Dün, itfaiyeye bir gün içinde 2 bin 600'den fazla arama geldi" dedi.

İngiltere dün sıcak hava dalgası nedeniyle tarihinde görmediği rekor sıcaklıklara sahne olmuştu. Lincolnshire bölgesindeki Coningsby'de, 40.3 derece ile rekor kırılmıştı.

Sıcak hava dalgası bugün ülkeyi terk etmeye başlarken, rekor sıcaklar yerini fırtına uyarılarına bırakmış durumda. Meteoroloji Ofisi, ülkenin güneydoğusunda bugün şiddetli ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu. (Kısa Dalga)

Dünya