Lutsa cinayetinde yeni gelişme: 'Saldırıyı Süleyman D. planladı'

Lutsa cinayetinde yeni gelişme: 'Saldırıyı Süleyman D. planladı'
Lutsa’daki cinayet soruşturmasında Salı günü tutuklanan 28 yaşındaki Muharrem polise verdiği ifadede olay yerinde olduğunu itiraf etti ve cinayeti Süleyman D.’nin planladığını anlattı.

Yunanistan’dan siyasi sığınma hakkı alan Muharrem cinayete katıldığını kabul etmese de 11 Eylül günü Süleyman D.’nin bir iş var diye aradığını, ve kendisini Agios Dimitrios’dan aldığını, yolda işin altı kişiye yönelik saldırı olduğunu söylediğini söyledi.

Soruşturmadaki gizliliğin kaldırılmasının ardından Primenews ve Libre sitelerinde yer alan haberlere göre Süleyman D. saldırıyı üç kişipyle birlikte yapacaktı. Muharrem, işinin üç tetikçiyle birlikte pusu yerinde beklemek olduğunu, Süleyman D.’nin kurbanları alıp havaalanına götüreceğini söyleyerek silahsız olarak otomobile binmeye ikna ettiğini ve saldırı noktasına getirdiğini söyledi.

Muharrem Süleyman D.’den cep telefonuna “çocuklar hazır olduğunda haber ver” ve “geldiğinde bana söyle çocukları göndereceğim” mesajları geldiğini, ancak korktuğunu ve cinayetten hemen önce pusu yerinden yaya olarak ayrıldığını, saldırıya katılmadığını anlattı. Polisin balistik incelemesinde saldırıda dört ayrı silah kullanıldığı belirlendi.

Muharrem, Süleyman D. gibi silah taşımak ve insan kaçakçılığı nedeniyle Yunan Polisi tarafından soruşturulmuştu.

Kathimerini’de yer alan habere göre bir görgü tanığı kadın olaydan birkaç saat önce saldırıda kullanılan siyah bir araç içinde Süleyman D.’yi ve aracı kullanan 28 yaşındaki Muharrem’i teşhis etti. Yunan polisine göre 55 el ateş eden cinayet faillerinden üçü kaçmayı başardı.

Attika Güvenlik Müdürü Tuğgeneral Ioannis Skouras'ın önceki gün dava hakkında gazetecileri bilgilendirmişti.

Buna göre her iki faili de olay sırasında kullandıkları kıyafetler ele verdi. Polise göre Süleyman D. kurbanları havaalanına daha yakın diye Artemis’teki bir eve götürdü. Daha sonra Muharrem’i pusu yerine bırakan Süleyman D. altı kişiyi havaalanının yakın olduğu gerekçesiyle silahsız olarak araca binmeye ikna etti ve pusu yerine getirerek tuzağa düşürdü.

Polis saldırıya uğrayan aracın sürücü kapısında mermi izi bulunmaması, tekerleklerinin düz kalması ve fren izi olmamasını değerlendirdi.

Cinayetten hemen sonra bir taksiye binerek otele, oradan da Venizelos Havaalanı’na giden Süleyman D.’nin dört mermi ve sahte kimliklerle yakalanması soruşturmayı hızlandırdı.

Lutsa'da öldürülenlerin çekilen son fotoğrafında yer alan altıncı kişi olan Umut Ş. geçen hafta yakalanmış, verdiği ifadede Süleyman D.'nin eve kuaför getirmesinin kurbanlarda şüpheye yol açtığını söylemişti. Kurbanlarla gitmeyip evde kalan Umut Ş. yedi kişinin bir otomobile sığmayacağını söyleyip taksi çağırılmasını teklif etmiş, ancak Süleyman D. Havaalanının yakın olduğunu söyleyerek bunu geçiştirmişti. Umut Ş.'nin ifadelerinden 28 yaşındaki diğer şüpheli Muharrem'e ulaşıldı.

Perşembe günü avukatları Nikos Aletras’la birlikte savcı önüne çıkarılan sanıklara savunmalarını yapmak üzere 9 Ekim Pazartesi gününe kadar süre aldı. (Kısa Dalga)

Gündem