Macaristan Başbakanı Viktor Orban: Avrupa Parlamentosu feshedilmeli

Macaristan Başbakanı Viktor Orban: Avrupa Parlamentosu feshedilmeli
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 'bataklık kurutulmalı' diyerek yolsuzluk skandalı ile sarsılan Avrupa Parlamentosunun (AP) yeniden yapılandırılarak ulusal meclislerde görev yapan temsilcilerden oluşması gerektiğini söyledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AP'deki yolsuzluk soruşturmasında Macar şüphelinin bulunmadığını ama ülkesinin de Avrupa Birliği (AB) üyesi olduğu için olaya dışarıdan bakmadığını söyledi. euronews.com'daki habere göre Katar'ın da isminin geçtiği yolsuzluk skandalını hatırlatan Orban, 'bataklık kurutulmalı' dedikten sonra "Mevcut haliyle AP feshedilmeli ve AP, ulusal parlamentolarda görev yapan temsilcilerden oluşmalı." dedi.

Rusya'nın Ukrayna işgalini 'sadece kaybedenleri var' diyerek açıklayan Orban, iki tarafla birlikte Avrupa ekonomisinin de etkilendiğini söyleyerek, Moskova'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle bir kez daha AB'yi eleştirdi.

Ülkesinin bugüne kadar Rusya-Ukrayna savaşının dışında kalmayı başardığını, 2023'te bu durumun korunmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Orban, ''Kısmen Ukrayna'da yaşayan çok sayıda Macar olduğu için kısmen de savaşın her zaman kötü olması ve insanların ölmesi nedeniyle Macaristan kesinlikle savaşın dışında kalmalı. Savaşta insanlar ölüyor ve Ukrayna ordusuna alınan 100'den fazla Macar hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Dünya