Maçoğlu aday olmuştu: TİP de Kadıköy'den aday çıkaracak

Maçoğlu aday olmuştu: TİP de Kadıköy'den aday çıkaracak
Fatih Mehmet Maçoğlu'nun aday olduğu Kadıköy'de TİP de ayrı bir aday çıkaracak.

Geçtiğimiz günlerde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Kadıköy Belediye Başkanı adayı olduğu açıklandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin de Kadıköy'de ayrı bir aday çıkaracağını açıkladı ve Maçoğlu’nun adaylığı konusunun kendilerine hiç sorulmadığını söyledi.

'Telefonla bile nezaketen görüşümüz alınmadı'

Duvar yazarı Atilla Özsever, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın "Telefonla bile nezaketen görüşümüz alınmadı" dedi.

Özsever'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Erkan Baş, “Bize herhangi bir şey sorulmadı. Telefonla bile nezaketen görüşümüz alınmadı. Daha önce Hatay’ın Defne ilçesi belediye başkanlığı için de aynı şeyi yaptılar. Ön almak istiyorlar, Maçoğlu’na karşı değiliz ama yaptıkları hiç şık değil” dedi.

'Hafta sonu adayımızı belirleyeceğiz'

TİP Genel Başkanı Baş, bu gelişmeler karşısında “Kadıköy’de biz de kendi adayımızı çıkaracağız. Hafta sonu toplanacak olan Parti Meclisi’nde görüşüp adaylarımızı belirleyeceğiz” diye konuştu.

Erkan Baş, yerel seçim stratejisi olarak da “AKP’nin kazanma ihtimali olmayan yerlerde demokratik bir yarış içinde olup kendi adaylarımızı çıkarabiliriz. AKP’nin güçlü olduğu yerlerde ise durumu değerlendirip farklı bir tavrımız olur” dedi." (Kısa Dalga)

Gündem