Mahmut Tanal'dan 'Bozdağ' hatırlatması: 'Terör örgütü arıyorsanız o dönemin Adalet Bakanı burada'

Mahmut Tanal'dan 'Bozdağ' hatırlatması: 'Terör örgütü arıyorsanız o dönemin Adalet Bakanı burada'
AKP Milletvekili Osman Gökçek'in Türkan Elçi ve CHP'yi terörle ilişkilendiren sataşması sonrası söz alan CHP Milletvekili Mahmut Tanal geçmişten örnekler verdi. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Adalet Bakanı olduğu dönemki Gülen Cemaati'yle ilgili sözlerini hatırlatan Tanal, Gökçek'in babası Melih Gökçek için Bülent Arınç'ın söylediklerini de anımsattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş dönemki başkanı Melih Gökçek'in oğlu, Osman Gökçek AKP'den milletvekili seçilmişti.

TBMM'de söz alarak Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'yi hedef alan ve CHP'yi terörle ilişkilendiren Osman Gökçek'e CHP Milletvekili Mahmut Tanal yanıt verdi.

Tanal'dan Bozdağ hatırlatması: Terör örgütü arıyorsan, terör örgütü öven o dönemin Adalet Bakanı, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ burada değil mi?

Osman Gökçek'in sataşması sonrası söz alan Tanal geçmişi hatırlattı. Bülent Arınç'ın, Osman Gökçek'in babası Melih Gökçek hakkındaki "Ankara'yı parsel parsel sattı" sözlerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Tanal şunları ifade etti:

"(Osman Gökçek'e) Aslında senin gırtlağından helal lokma geçtiğini sanmıyorum. Gırtlağına kadar haram lokma var. Terör örgütü arıyorsan, terör örgütünün okullarından mezun olan adam sen değil misin? Terör örgütü arıyorsan, terör örgütünü öven o dönemin Adalet Bakanı, TBMM Başkanvekili burada değil mi?

Allah'tan korkun... O dönem "Terör örgütü araştırılsın" önergemizi reddeden sizsiniz. Siz gırtlağına kadar terör örgütleriyle iç içesiniz" (Kısa Dalga)

Gündem