Mantara 1 kaşık ekleyin, tüm zehri akıp gitsin ve çok daha iyi pişsin! Asla mantar kuru olmuyor...

Mantara 1 kaşık ekleyin, tüm zehri akıp gitsin ve çok daha iyi pişsin! Asla mantar kuru olmuyor...
Mantar pişirirken aklınızda bulunması gereken öneriler! Bu tarifle hazırlanan mantar yemeği çok ama çok daha lezzetli oluyor! İşte bilmeniz gereken o tarif

Kültür mantarını lezzetlendirmenin birkaç farklı yolu vardır. Öncelikle, mantarları doğru şekilde temizlemek önemlidir. Mantarları yıkamak yerine bir bez veya kağıt havlu ile nazikçe silmek daha iyidir, çünkü mantarlar su emebilir ve pişirildiğinde sulanabilir. Mantarları dilimleyip zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine ederek lezzetlendirebilirsiniz. Ayrıca, sarımsak, soğan, biber ve diğer sebzelerle birlikte pişirerek de mantarların lezzetini artırabilirsiniz. Mantarları rendelenmiş peynirle kaplayarak fırında pişirebilir veya çeşitli baharatlarla marine ederek ızgarada pişirebilirsiniz. Bu yöntemlerle kültür mantarını lezzetlendirebilir ve farklı yemeklerde kullanabilirsiniz.

MANTARA LEZZET KATAN ÖNERİ

Mantar temizlemekle ilgili başka bir yöntem daha paylaşıldı. Ensonhaber.com sitesinde aktarılan bilgilere göre; İşte mantar temizlerken bilmeniz gereken o öneri

Asıl önemli olan mantarı temizlemektir.

Toprakta yetişen mantarın, genellikle yıkanarak değil soyularak temizlenmesi tavsiye edilir. Ancak yine de suyun altında temizlemek istiyorsanız, minik bir tavsiye ile pratik hale getirebilirsiniz.

Unla yıkayın

Mantarları su dolu bir kaba alın ve 1 kaşık un ekleyin.

Un ile ovaladıkça kirlerin akıp gittiğini göreceksiniz. Böylelikle temiz mantarlar yemeye hazır olacak.

maxresdefault.jpg

MANTARIN FAYDALARI

Mantarın vücuda sağladığı faydalar oldukça çeşitlidir. Mantar, protein, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir ve antioksidan özelliklere sahiptir. Mantarın sindirim sistemine de faydalı olduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra, mantarın kan şekerini dengeleme ve kolesterolü düşürme gibi etkileri de bulunmaktadır. Tüm bu faydalarıyla mantar, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.

Kaynaklar. youtube.com, ensonhaber.com, kisadalga.net, tarifsiteniz.com

İlgili Haberler
Yaşam