Mardin Valiliği'ne DEVA'dan tepki: Bu cinayettir, açıklama da örtbastır

Mardin Valiliği'ne DEVA'dan tepki: Bu cinayettir, açıklama da örtbastır
Mardin Valiliği’nin, Midyat'ta Adem Kara'nın polis tarafından öldürülmesine ilişkin açıklamasına DEVA Partisi'nden tepki geldi.

Midyat'ta Adem Kara'nın polis tarafından öldürülmesine dair Mardin Valiliği'nin yaptığı 'Polisin ayağı takılmış' açıklamasına tepki gösteren DEVA Partisi, "Bu cinayettir. Bu açıklama da örtbastır" dedi.

Midyat ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi'nde 1 Eylül’de polislerin ateş açması sonucu 21 yaşındaki Adem Kara'ya öldü. Mardin Valiliği, "“Personelimiz takibe başlamış, bu sırada kaldırım taşına ayağının takılması sonucu silahı ateş almış” dedi.

'VALİLİK NE ZAMANDIR MAHKEME GÖREVİ DE YAPIYOR'

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından "Mardin'de Adem Kara adlı vatandaşımızın polis kurşunuyla öldürülmesi olayında valilik "personelimizin ayağı takıldı demiş. Takılan personelin ayağı değil sizin taşlaşmış vicdanınız. Valilik ne zamandır mahkeme görevi de yapıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

'NEDENSE TÜM FAİLLERİN AYAKLARI BİR YERE TAKILIYOR'

Yeneroğlu şöyle devam etti:

Adem Kara’nın polis tarafından vurularak öldürülmesi etkin şekilde soruşturulmalı, sorumlular cezalandırılmalıdır.

İnsan hayatını bu kadar ucuz gören bir anlayış gerçekten ürkütücü ve sadece bu kayıtsızlık bile valinin görevden alınmasını gerektirir (bir hukuk devletinde).

DEVA Partisi Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan da, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bu bir açıklamadan çok ancak polis memurunun müdafisi tarafından yazılan bir savunma olabilir. Nedense bu olaylarda tüm faillerin ayakları bir yere takılıyor. Daha öncede oldu olaya devam ediyor, polis kaçan vatandaşa ateş edemez öldüremez. Bu cinayettir. Bu açıklama da örtbastır."

NE OLMUŞTU?

Mardin'in Midyat ilçesinde 1 Eylül’de polislerin ateş açması sonucu Adem Kara (21) isimli gencin öldürülmesine dair Mardin Valiliği 3 gün sonra açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada polisin Adem Kara'yı kovalarken, ayağının kaldırım taşına takılması sonucu silahın ateş aldığı savunuldu. (Kısa Dalga)

Gündem