Kısa Dalga'nın haberi Meclis gündeminde: Sansür Yasası olsaydı haberimiz olmayacaktı

Kısa Dalga'nın haberi Meclis gündeminde: Sansür Yasası olsaydı haberimiz olmayacaktı
Kısa Dalga'nın Ankara'da IŞİD'in eğitim yuvalarını ortaya çıkaran haberinin ardından düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sansür yasası görüşmelerinde konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Alpay Antmen, "Sansür yasası olsaydı IŞİD'in başkentin ortasında dersane açtığından haberimiz olmayacaktı." dedi.

CHP'li Alpay Antmen, Kısa Dalga'da Hale Gönültaş imzasıyla yayımlanan "Selefi cihatçıların 'ribat' mekanı: Temel eğitime gönderilmeyen çocuklara bodrum katında eğitim" başlıklı haberi ve haberin ardından Ankara'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınmalarını Meclis gündemine taşıdı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Antmen, "Sansür yasası olsaydı IŞİD'in başkentin ortasında dersane açtığından haberimiz olmayacaktı. İktidar sadece baskı kurmak için değil; IŞİD evlerini ve okullarını saklamak içinde mi sansür getiriyor?" dedi.

Antmen, Meclis'teki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kısadalga'dan Hale Gönültaş'ın haberiyle Ankara'da, başkentimizde, burnumuzun dibinde Altındağ ve Pursak ilçelerinde İslam devletinin sınır karakolu adını verdikleri binanın bodrum katında babaları IŞİD adına savaşırken ölen çocuklarımıza eğitim verdikleri ortaya çıktı. Bu haberden sonra polis bu adreslere baskınlar yapmaya başladı. Bu haber olmasaydı, bu hücre evleri çalışmaya, eğitim vermeye, çocuklarımızı IŞİD'e kazandırmaya devam edeceklerdi. Ben buradan Meclis'i sansür yasası ile meşgul etmeye çalışacaklarına, Türkiye'de herkese sansür uygulayacaklarına, iç güvenliğimizle ilgilenmelerini ve özellikle kaçakçılara, teröristlere, mafyaya, uyuşturucu baronlarına aman vermemelerini diliyorum ve sansür yasasını protesto ediyorum."

Gündem