Meghan Markle: 'Harry seni seçti, şanslısın' cümlesini reddediyorum

Meghan Markle: 'Harry seni seçti, şanslısın' cümlesini reddediyorum
Sussex Düşesi Meghan Markle, Prens Harry ile ilk nişanlandıklarında herkesin kendisine 'ne kadar şanslı olduğunu' söylediğini, bu davranışı cinsiyetçi bulduğunu açıkladı.

Prens Harry ile birlikte Kraliyet unvanlarından vazgeçerek ABD’ye yerleşen Sussex Düşesi Meghan Markle'ın yeni podcast söyleşisi yayınlandı. Markle, "Prens Harry'nin kendisi ile evlenmesi nedeniyle şanslı olduğu" tezinin "cinsiyetçi" olduğunu söyledi.

Nişanlandıkları zaman herkesin kendisine "Tanrım ne kadar şanslısın, seni seçti" dediğini anlatan Markle, "Bu cümleyi bir milyon kez duyduktan sonra bir noktada 'İyi de, ben de onu seçtim' diye düşünüyorsunuz" dedi.

Markle, "Fakat neyse ki, bu söyleme benim için karşı koyan ve 'Yanlış anlamışlar, şanslı olan benim çünkü sen beni seçtin' diyen bir partnerim var" ifadelerini kullandı.

Bu bakış açısının cinsiyetçi ve genellemeci olduğunu vurgulayan Markle, "Kendi kendinize yeterince iyi olduğunuzu bilmenize karşılık, sanki size yeterince iyi olduğunuzu söyleyecek birisini beklemek zorunda olduğunuz fikrini besliyor" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Dünya