Mehmet Şimşek İspanya'da 2 trilyon doları yöneten isimlerle görüşecek

Mehmet Şimşek İspanya'da 2 trilyon doları yöneten isimlerle görüşecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sıcak para arayışına devam ediyor. Körfez turunun yanı sıra ABD, İngiltere, Fransa'ya giden Şimşek ve ekibi bu kez rotayı İspanya’ya çevirdi.

Başkent Madrid'deki temaslarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da Mehmet Şimşek’e eşlik edecek.

Şimşek ve Erkan, 14-15 Aralık’ta gerçekleşecek yatırımcı toplantıları ve konferansına katılacak. Şimşek burada, toplam cirosu 600 milyar Avro’yu aşan 80’in üzerinde İspanya merkezli küresel şirketin üst düzey yöneticisiyle buluşacak.
Şimşek, Erkan’ın da bulunacağı görüşmelerde 2 trilyon doları yöneten 30’un üzerinde banka ve fon yöneticisiyle de bir araya gelecek.

ABD, İngiltere, Körfez derken şimdi de İspanya’ya gidecek

Göreve geldiği günden bu yana dünyanın önde gelen ülkelerinde yatırımcılarla buluşan Şimşek, ABD, İngiltere, Fransa'da yatırımcılarla bir araya gelmiş, BAE, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez turuna çıkmıştı.

Bu arada, Bakan Şimşek ve Erkan, Merkez Bankasının ilkini 11 Ocak'ta New York'ta gerçekleştirileceği Yatırımcı Günleri'ne de katılacak. İkili, bu toplantıda da trilyon dolarlık fonları yöneten yatırımcılarla bir araya gelecek. (Kısa Dalga)

Ekonomi