Melike Şahin İBB'nin iddialarını reddetti: Karşı tarafın tepkisi şaşırttı ve üzdü

Melike Şahin İBB'nin iddialarını reddetti:  Karşı tarafın tepkisi şaşırttı ve üzdü
Şarkıcı Melike Şahin 'şiddetli rüzgar nedeniyle' konserini iptal ettikten sonra, gelen tepkilere dair açıklama yaptı. İBB'nin açıklamalarını 'üzücü' bulan Şahin, "Ben resmen hedef tahtasına konuldum" dedi. İBB ise rüzgar sorunu olmadığını ve Şahin'in sahneye çıkmak istemediğini belirtmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin düzenlediği konsere, aşırı rüzgar nedeniyle çıkmadığı iddia edilen ve bu yüzden sert eleştiriler alan şarkıcı Melike Şahin Instagram hesabından, bir video yayınlayarak hakkındaki iddialara yanıt verdi:

"Yaşanan rezaletle ilgili ben de bir şeyler söylemek istiyorum. Öğretmenlerimizden çok özür diliyorum. Tüm samimiyetinle söylüyorum. Ama size yansıtıldığı gibi 'sahneye çıkmak istemedi' diye bir şey yok. Sahnenin sağında solunda enstrümanlar uçtuğu ve sallandığı için can güvenliği olmadı. Dinleyiciler de zarar görürdü. Gün boyunca da ekibim iletişim kurmaya çalıştı ama karşı tarafın tepkisi beni şaşırttı, üzdü. Ben resmen hedef tahtasına konuldum. Bu konuda çok konuşurum ama bir yerde kendimi durdurmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

'Atatürk projesinden çıkarıldı' iddiası

Öte yandan Sabah gazetesi yeni bir iddiayı dile getirdi. Melike Şahin’in yapım şirketi sahibi Murat Yıldırım tarafından Atatürk'e saygı duruşu olarak adlandırılan Vasiyet isimli albüm projesinden çıkarıldığı öne sürüldü. Yapımcı Murat Yıldırım gerekçeyi "Öğretmenlere saygısı olmayan birinin, Başöğretmen Atatürk'ün albümünde yeri yok" diyerek açıkladı.

Ne olmuştu?

İstanbul’daki öğretmenler için Artİstanbul Feshane’de düzenlenmesi planlanan Melike Şahin konseri iptal edilmişti.

İBB tarafından düzenlenen konser iptal edilmesine ilişkin Instagram hesabından açıklama yapan müzisyen Melike Şahin, "Çok üzgünüm. Bu akşamki Feshane konserimiz ertelendi. Son ana kadar hazırda bekledim yemin olsun. Çok rüzgar varmış, hem belediye hem ekibim riskli buldular güvenliğimiz için" demişti.

İBB'den açıklamasında Şahin'i doğrulamadı

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı da sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama, "Saatlerdir rüzgar sorunu olmadığını ifade etmek konusunda gösterdiğimiz çabaya ve verdiğimiz güvenceye rağmen Melike Şahin’in ekibi sahneye çıkmaya ikna olmadığı için konseri ertelemek zorundayız" demişti. (Kısa Dalga)

Magazin