Memur ve memur emeklileri ne kadar enflasyon farkı alacak?

Memur ve memur emeklileri ne kadar enflasyon farkı alacak?
TÜİK'in açıkladığı mart ayı verisine göre enflasyon farkı yüzde 15,3 oldu. Enflasyon farkı gelecek üç ayın rakamlarının da açıklanmasıyla kesinleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından martta yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 61.14 olarak açıklanmasıyla, memurların ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı da arttı.

Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşmede aldıkları zam oranı altı aylık enflasyonun altında kalması halinde fark kadar enflasyon farkı ödeniyor. Mart ayında yüzde 15,3 enflasyon farkı oluştu. Nisan, mayıs ve haziran ayları verileriyle enflasyon farkı netleşecek. Memurlar 2021'in ikinci yarısında yüzde 22,47 enflasyon farkı almıştı.

Yüzde 61,14 enflasyon rakamına göre memur ve emekliye yılın ilk altı ayı için verilen yüzde 7.5’lik zam yok olarak şimdiden yüzde 15,3'lük fark ortaya çıktı.

TÜİK rakamlarına göre, TÜFE'de 2022 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,46, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 22,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,14 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 29,88 artış gerçekleşti. (KISA DALGA)

Ekonomi