İbrahim Halil Oral disipline sevk edildi, Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi

İbrahim Halil Oral disipline sevk edildi, Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmasıyla ilgili değerlendirmesine İYİ Parti lideri Meral Akşener'den tepki geldi. Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür dilerken, Oral disipline sevk edildi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Ankara Masası TV'de katıldığı programda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda "Yani Alevi olması benim açımdan bir engel değil. Çünkü ben tanıyorum. Ben ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından, Sünni diyeceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir.. Ben de o konuya Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm" demişti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarifi şiddetle reddediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum" dedi.

İYİ Parti İbrahim Halil Oral'ı disipline sevk etti. Oral ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi. Oral, "Bir YouTube kanalında yaptığım açıklamaların yanlış anlaşılması ve kullandığım bazı özensiz ifadeler sebebiyle başta Sayın @kilicdarogluk ve Alevi kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Politika