Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan iddialara yanıt geldi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan iddialara yanıt geldi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un, babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasını yalanladı.

TCMB çalışanı Büşra Bozkurt, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etti.

Bozkurt, “Hafize Gaye Erkan’ın babası tarafından işten çıkartıldım, genel müdürlere bile emir veriyor” diye iddia etmişti.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Bozkurt'un CİMER'e konu ile ilgili şikayette bulunduğunu ve Erkan'dan açıklama beklediğini söylemişti.

ABD'de bulunan Hafize Gaye Erkan iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Erkan şunları kaydetti:

“Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim.

Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.”

Ne olmuştu?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, MB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunmuştu.

Bozkurt şikayetinde, baba Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini söyledi. Bozkurt, Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirildiği, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği de iddia etti.

Merkez Bankası başkanlık katında dört yıldır protokol görevlisi olarak çalıştığını belirten Büşra Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, “Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra insan kaynaklarını arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi” dedi.

“Erol Bey’e, ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ dedim” diyen Bozkurt, bu sebeple işten çıkarıldığını öne sürdü. (Kısa Dalga)

Gündem