MHP’den Afgan madenciyi yakan belde başkanıyla ilgili açıklama: Olaydan önce görevden alınmıştı

MHP’den Afgan madenciyi yakan belde başkanıyla ilgili açıklama: Olaydan önce görevden alınmıştı
MHP Grup Başkanvekili Akçay, Zonguldak’ta kaçak maden ocağında çalışan Afgan madencinin yakılması olayında tutuklanan MHP’li belde başkanının, alkollü araç kullanıp, kamu görevlisine mukavemette bulunduğu için olaydan kısa bir süre önce görevden alındığını belirtti.

MHP, Zonguldak’ta maden işçisi Vezir Mohammad Nourtani’yi yakan 3 isimden biri olan ocak sahibi MHP Gelik Belde Başkanı Hakan Körnöş'ün 'olaydan kısa bir süre önce görevden alındığını' öne sürdü.

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, konuyu Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

Zonguldak’ta yakılarak öldürülen 3 çocuk babası Vezir Mohammad Nourtani’nin eşinin "Adalet istiyorum" sözlerini hatırlatan Beştaş, "Ortada ruhsatsız bir maden ocağı var, jandarma ocağı kapatmış ama sahibi kaçak bir şekilde işletmeye devam etmiş. Göçükte bir işçi ölüyor ve maden sahibi delil karartmak için üzerine benzin döküp yakıyor, üstüne suçlar ekleniyor. Birisi MHP İlçe Başkanı, 2 kişiyle beraber tutuklandı. Sorun çözüldü mü? Bu çürüme daha nereye kadar gidecek? Şiddetle kınıyoruz” dedi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Beştaş’a yanıt veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bu iddia üzerine il başkanıyla bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Akçay, "İlçe başkanı değil; belde başkanlığı yapmış, bu olaydan on-on beş gün önce de alkollü araç kullanarak kamu görevlisine mukavemet suçunu işlediği için hemen anında görevden alınmış yani bu hadiseden de evvel" dedi.

Akçay, görevi, sıfatı veya durumu her ne olursa olsun suç işleyen, hele ki böyle çok vahim bir iddia muhatabı hakkında kararı yargının vereceğini kaydetti. (Kısa Dalga)

Gündem