Miçotakis duyurdu: Yunan adalarında kapıda vize uygulaması tekrar başlıyor

Miçotakis duyurdu: Yunan adalarında kapıda vize uygulaması tekrar başlıyor
Türkiye için Yunan adalarında geçerli olacak 7 günlük kapıda vize uygulamasını duyuran Yunanistan Başbakanı Miçotakis, öğrenciler için vize muafiyeti sağlanabileceğini de belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında Yunanistan'a ziyarette bulundu. Ziyaret sonrasında Başbakan Kiryakos Miçotakis ile kamera karşısına geçen Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilere dair önemli mesajlar verdi.

Sadece Yunan adaları için geçerli olacak

Miçotakis ise 7 gün sürecek ve Yunan adalarında geçerli olacak kapıda vize uygulamasını açıkladı. Miçotakis, "Doğu Ege'de yıl boyunca 7 gün süre ile vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyareti serbestisini ele aldık." dedi.

Öğrenciler için vize muafiyeti gelebilir

Ayrıca, Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın işbirliği sağlanması için vize muafiyeti meselesini ele aldıklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik mesajlar verdi. Miçotakis ile yılda en az 1 kere buluşma kararı aldıklarını söyleyen Erdoğan, "Yunanistan ile bizim aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim." dedi.

İlgili Haberler
Dünya