Millet ittifakının adayı açıklandı: Kemal Kılıçdaroğlu

Millet ittifakının adayı açıklandı: Kemal Kılıçdaroğlu
Altı lider baş döndüren bir trafiğin ardından Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplatının bittiği belirtildi. Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

ESRA TOKAT


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cuma günü (3 Mart) yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek Altılı Masa'ya sert eleştiriler yöneltmişti. Altılı olarak yola başlayan masada başlayan kriz çözüldü.

Altı lider baş döndüren bir trafiğin ardından Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

Önce saat 14.00'da yapılacağı duyurulan toplantı, uzlaşma trafiği nedeniyle ertelendi ve saat 16.30 sıralarında başladı.

Toplatıya ilk gelen DEVA lideri Ali Babacan oldu. Sırasıyla Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve son olarak İYİ Parti lideri Meral Akşener binaya giriş yaptı. Bina önünde toplanan yurttaşlar “Birleşe birleşen kazanacağız” sloganları attı. Bina önündeki kalabalık saatler geçtikçe arttı.

Karamollaoğlu açıkladı

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklayan Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hayırlı bir neticeyi elde ettik. Bugün buraya bir araya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Burada sizi çok fazla tutmak istemiyorum. Bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı duyurmayı bir görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim Cumhurbaşkanı adayımız olarak kararlaştırdık. Görevin hayırlı olmasını diliyorum."

Genel başkanlar başkan yardımcısı

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Teşekkür ederim. Değerli kardeşlerim, sayın genel başkanlarıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Yunus Emre, bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz der. Biz Yunus Emre'den aldığımız ilhamla Türkiye'nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık. Bu sofra Halil İbrahim sofrası, tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmemesidir. Bizim soframız, barışın ve kardeşliğin sofrasıdır.

Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır."

Gündem