Milyonların gözü kulağı asgari ücrette: İşte masadaki zam oranı

Milyonların gözü kulağı asgari ücrette: İşte masadaki zam oranı
2024 asgari ücretinin belirlenmesine kısa bir süre kala uzmanlardan tahminler gelmeye devam ediyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş yüzde 50 civarında bir asgari ücret zammının çıkacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren 2024 yılı asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık başında toplanacak. Asgari ücret ile ilgili son tahminler açıklandı.

Milliyet'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İşveren tarafının masaya 16 bin TL ile oturacağını, işçi kesiminin masaya 20 bin TL ile oturacağını, enflasyon etkileri göz önünde bulundurulduğunda 6 aylık enflasyonun farkının 42-43 bandında çıkacağını düşünüyorum. Hükümet tarafının 7-8 puanlık refah payı eklemesi ile birlikte yüzde 50 oranında bir asgari ücret zammı ortaya çıkacaktır.

Yüzde 50 artış yapıldığı durumda bu 17 bin 100 TL’ye denk gelmektedir. İşveren tarafının bu yüke ne kadar katlanacağına ilişkin ayrı bir pazarlığı olacaktır. Şu anda işveren destek primi 500 TL, bunun bin TL ve üzerine çıkarılması yönünde talebi olacaktır. 800-1000 TL arası bir işveren desteği olabilir. Yeni belirlenen asgari ücrette tüm yükün işverende kalmayacağını, hükümetin gerekli fedakarlığı yapacağını düşünüyorum." (Kısa Dalga)

Ekonomi